Bodi Del Grosso derde op het NK TT: “Het maximale eruit gehaald”

Bodi Del Grosso derde op het NK TT: “Het maximale eruit gehaald”

Eerstejaarsnieuweling Bodi Del Grosso wist vandaag op het Nederlandse kampioenschap tijdrijden de bronzen medaille te behalen. Al was hij daar achteraf zelf niet echt tevreden mee. Zo viel zijn voorbereiding naar de tricolore trui vorig weekend door een val op het Nederlands wegkampioenschap in het water.   

“Mijn voorbereiding viel zaterdag aan diggelen”, begon Bodi Del Grosso zijn verhaal. “Ik kwam zwaar ten val op het NK op de weg. Ik nam veel te veel risico’s in de laatste bocht met flinke schaafwonden tot gevolg. Door de verwondingen kon ik de volgende nachten zeer slecht slapen.”

13483223_1002459556534829_4726018720443720441_oDe dagen voor het NK Tijdrijden was Del Grosso alleen maar bezig met het verzorgen van zijn diepe schaafwonden. “Ik hoopte dat deze zo snel mogelijk zouden herstellen en dat mijn lichaam weer zoals tevoren zou aanvoelen. Mijn hoop was nog niet helemaal weg, doordat ik enkele weken terug nog een goede en snelle tijd neerzette op het District kampioenschap.”

Titel als doel

Met hoge verwachtingen zakte Del Grosso af naar het bochtig parcours in Goeree-Overflakkee. “Naar dit kampioenschap heb ik een half jaar naartoe gewerkt. Ik had dan ook graag op het hoogste schavodje willen staan, maar dat was helaas door de val van afgelopen zaterdag niet mogelijk.”

“Ondanks de omstandigheden heb ik waarschijnlijk het maximale eruit gehaald. Met de slogan “What doesn’t kill you, makes you stronger” in mijn hoofd zal ik volgend jaar alleen maar de titel als doel hebben”, besloot de eerstejaarsnieuweling uit Drenthe.