Blessureleed voor Sels en Boonen

Blessureleed voor Sels en Boonen

Dat veldrijden een belastende sport is weten insiders al lang. Elk jaar worden en er veldrijdsters getroffen door blessures. Vandaag raakte bekend dat zowel Loes Sels als Valerie Boonen een tijdje vanaf de kant moeten toekijken.

Loes Sels kwam in Zonhoven zwaar in contact met een paaltje. De renster van de Telenet Fidea Lions werd meteen afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar stelde men, buiten een schram op haar gezicht, niets speciaal vast. Ook de week er na in Ardooie kon ze niet recht blijven en viel. Afgelopen zondag was ze actief in de wereldbeker van Valkenburg.

Daar op de Cauberg verdween ze half weg de wedstrijd van het toneel. “Voor het eerst in mijn leven gaf ik op tijdens een wedstrijd. De pijn was gewoon niet meer uit te houden. Maandag trokken we opnieuw naar het ziekenhuis voor verder onderzoek.” Daar stelde de dokters vast dat Sels bij één van haar valpartijen haar schouder ontwrichte.

“Hierdoor liep ik een spierscheur op en zal ik twee tot drie weken rustig aan moeten doen.” Er volgde meteen overleg met de ploegleiding en de bondscoach. “Deze blessure zorgt ervoor dat ik, na overleg, besloten heb om verstek te geven voor het Europees kampioenschap in Pontchâteau.”

Goede seizoensstart helemaal om zeep

Valerie Boonen kende een goede seizoensstart. Zo reed ze in Meulebeke en Contern naar een mooie plaats in de top twintig. De renster uit Kasterlee had dit seizoen slechts één doel gesteld. “Ik wou graag mijn teleurstellend seizoen van vorig jaar zo snel mogelijk vergeten en dit jaar laten zien dat ik beter kan.”

Dit doel zal ze jammer genoeg niet waar kunnen maken. “Dokters stelde vast dat ik klierkoorts heb. Mijn fiets zal dus een tijdje aan de kant moeten blijven. Echt balen na mijn goede seizoensstart. Maar ik hoop hierna sterker terug te komen.”