Blessure zet Niels Vandeputte hele tijd aan de kant

Blessure zet Niels Vandeputte hele tijd aan de kant

Niels Vandeputte zal nog minstens drie tot vier maanden uit competitie zijn. De junior van IKO Enertherm-Beobank liep een ernstige blessure aan zijn linkervoet op tijdens de stage van de Belgische wielerbond in Vresse sur Semois. Nog voor de stage écht begon liep het mis. 

Na de zware klimkoers in Herbeumont trokken de renners naar de stageplek. Bij aankomst wouden de renners zich opfrissen door een duik te nemen in de Semois. “Op een plek waar alle accommodatie voorzien was om te zwemmen en pootjebaden nam hij samen met enkele andere renners en toeristen een duik”, laat zijn team optekenen. “Niels kwam jammer genoeg met zijn linkervoet terecht op een zeer scherp voorwerp in het water. Wat het was weten we nog steeds niet: een kapotte fles, stuk metaal, scherpe leisteen …”

De gevolgen waren echter groot voor de man uit Brecht. “Na de eerste zorgen en hechtingen in de hulppost en een nacht onderzoeken op de spoeddienst van Westmalle was het verdikt zwaar. Vier pezen, waaronder een erg belangrijke van de grote teen, werden doorgesneden waardoor een spoedoperatie zich opdrong.”

Ontsteking

De operatie liep goed, maar er ontstond een ontsteking die voor hoge koorts en onhoudbare pijn zorgde bij Vandeputte. “Opnieuw trok hij naar het ziekenhuis en na enkele dagen ging het gelukkig beter. Wat volgt is een lang herstelproces van drie tot vier maanden. Niels ziet het gelukkig wel helemaal zitten en is gemotiveerd om op het hoogste niveau terug te keren”, klonk het bij IKO Enertherm-Beobank.