BK – Yente Peirens enige speerpunt, na afhaken Witse Meeussen voor Lares-Doltcini bij de tweedejaarsnieuwelingen

BK – Yente Peirens enige speerpunt, na afhaken Witse Meeussen voor Lares-Doltcini bij de tweedejaarsnieuwelingen

Witse Meeussen zal aanstaande zaterdag niet meedoen om de Belgische titel in Oostende.  Door hartritmestoornissen zullen zo alle ogen worden gericht binnen het Lares-Doltcinit Team op Yente Peirens. De tweedejaarsnieuwelingen gelooft alvast na een wat minder seizoen in de titel.

“Ik wil zaterdag gewoon winnen”, vertelde Yente Peirens aan start-box.be “Anders moet je namelijk niet starten. Zo denk ik er alvast over. Het is niet omdat mijn seizoen misloopt, dat ik niet kan winnen. Elke wedstrijd sta ik gemotiveerd aan de start.”

“Zoals ik overal hoor is het een snelle omloop. Of de omloop mij zal liggen, dat zal ik vrijdag na de verkenning pas weten. Ik ben voorstander van veel modder, maar dat zal er waarschijnlijk niet echt zijn.”

Voor niets minder dan de eerste plaats zakt de uittredende kampioen bij de eerstejaarsnieuwelingen niet af naar de kust. “Ik wil maar één ding en dat is de eerste plaats. Het klinkt misschien raar, omdat ik dit seizoen wat minder presteer dan normaal voorzien. Ik blijf er alvast in geloven.”

Kijkoperatie levert niets op

Naast Yente Peirens maakte Witse Meeussen voor het Lares-Doltcini Team misschien wel de meeste kans op de titel. Hij zal zaterdag niet de strijd met Ryan Cortjens kunnen aangaan. Eerder werd al bekend dat hij last kreeg van hartritmestoornissen. Na een kijkoperatie op 30 december is er echter geen oorzaak gevonden. Zolang er niets wordt gevonden zal Meeussen niet in competitie komen.