BK – Verdonschot: “Ik wil op het podium bij de dames elite”

BK – Verdonschot: “Ik wil op het podium bij de dames elite”

Laura Verdonschot, kersvers renster van Marlux – Napoleon Games heeft goede ervaringen met het Belgisch kampioenschap. Als jeugdrenster won ze de driekleur een aantal keer. Vorig jaar werd ze bij de dames U23 in Lille tweede na Femke van den Driessche. In juni ontving ze alsnog de Belgische trui en dit na de gekende redenen. Dit jaar start ze in Oostende met een doel.

 De omloop is ondertussen al fel besproken, zelf weet ze niet goed wat ze ervan moet verwachten. “Ik ga met ambities naar Oostende, ik zou heel graag met de titel voor de dames U23 naar huis terug keren.” Een haalbaar doel zo blijkt, toch heeft ze nog een hoger doel dan de titel alleen. “Buiten de titel bij de dames U23 wil ik zeker ook strijden voor een podiumplaats bij de dames elite.”

 “In de zomer zette ik een hele stap, hierdoor moet het mogelijk zijn om bij de dames elite op het podium te geraken.” Voor deze elite podiumplaats monsterde ze de tegenstand. “Ik denk dat ik de strijd aan zal moeten gaan met Ellen van Loy en Jolien Verschueren.” Een echt speciale voorbereiding heeft ze niet gedaan. “Ik wil graag in elke wedstrijd goed zijn.”

 Snelle omloop is in de maak

 Op de omloop zelf is Verdonschot nog niet geweest, toch las ze er al heel wat over. “Door de weersomstandigheden kan het weleens een snelle omloop worden. Ik las al heel wat over de loopstroken, maar deze zie ik zeker zitten. Het zal een zware omloop worden dit zeker door de combinatie van de hoge brug, het strandzand en de grasstroken op de renbaan.”

 Buiten op het BK zou ze ook heel graag op het WK bij de dames U23 strijden voor het podium. “Bij de dames U23 schat ik mijn kansen op de titel hoog in, zonder pech natuurlijk. Met een goede dag zie ik mezelf bij de dames elite strijden voor de tweede plaats. Al is een kampioenschap altijd een speciale wedstrijd.” ,besluit Verdonschot nuchter.