BK- Tess van Loy: “Ik start om te winnen”

BK- Tess van Loy: “Ik start om te winnen”

Tess van Loy toonde in het verleden haar wielertalent al meermaals, zo reed ze vorig jaar in Lille naar de Belgische titel bij de dames nieuwelingen. Aanstaande zondag staat ze dan ook met ambitie aan de start van haar kampioenschap.

Een kampioenschap is altijd een speciale wedstrijd dat weet Van Loy ook. “Op een kampioenschap kunnen er weleens rensters voor een verassing zorgen. Ik ga rekening houden met elke deelneemster.” Toch reist ze met veel ambitie af naar Oostende. “Als ik naar het kampioenschap van vorig jaar kijk dan start ik om te winnen.”

Van Loy reed afgelopen seizoen regelmatig in België, maar ook zakte ze regelmatig af naar Nederland. Daar heeft ze een hele goede reden voor. “In Nederland ligt het niveau in mijn categorie wat hoger. Er is veel meer strijd met de sterke meisjes, hierdoor word je automatisch sterker.” Deze week neemt ze nog voldoende rust om zo fris aan de start te kunnen verschijnen.

Hopen op toch wat modder

De omloop in Oostende biedt een combinatie van grasstroken en zand. Tussen de grasstroken en de strandzone bouwden de parcoursbouwers een heuse brug. “Deze brug mag je zeker niet onderschatten. Ze zal echt wel door gaan wegen. Ik hoop op wat regen zodat er toch nog wat modder kan ontstaan. De combinatie tussen modder en zand ligt me goed.”

 De ambitie om te winnen steekt ze niet onder stoelen of banken. Toch houdt ze, zoals vermeld, met verschillende scenario’s rekening. “Ik wil zeker mijn titel verdedigen en trek er heen om te winnen. Als ik mijn titel niet zou kunnen verlengen dan keer heel ontgoocheld terug naar huis.”