BK – Ryan Cortjens is duidelijk: “Ik kom voor de trui”

BK – Ryan Cortjens is duidelijk: “Ik kom voor de trui”

Ryan Cortjens is onverwacht alleen topfavoriet geworden voor het Belgisch kampioenschap bij de tweedejaarsnieuwelingen. Zijn naaste concurrent Witse Meeussen zal dit seizoen niet meer in actie komen. Er werd, ondanks een kijkoperatie, nog geen oorzaak gevonden voor zijn hartritmestoornissen.

Doordat Meeussen uitgeschakeld lijkt de weg naar een titel open te liggen. “Ik kom ook voor die trui en niets anders”, vertelde Cortjens. “Als je in mijn geval voor een top tienplaats aan de start verschijnt, kan je beter thuis blijven.”

Over de omloop kan hij voorlopig weinig zeggen. “Ik ben hem nog niet gaan verkennen, maar dit seizoen bewees ik wel dat ik op elke omloop uit de voeten kan. Het filmpje van het parcours heb ik wel gezien op start-box en het ziet er wel goed uit voor mij”, ging de man van IKO Enertherm-Beobank verder.

“Hopelijk geeft Witse de moed niet op”

Toch zal hij zaterdag moeten oppassen. “Ik hou zeker Michael Bervoets en Yente Peirens in het oog. Zij waren vorig jaar bij de eerstejaarsnieuwelingen al sterk. Uiteraard vind ik het enorm jammer dat ik de strijd niet kan aangaan met Witse. Ik wens hem veel beterschap en hoop dat hij de moed niet opgeeft. Het zal aanpassen zijn zonder hem aan de start, want hij was eigenlijk de enige Belg die mij en Luke Verburg écht kon volgen.”