BK Oostende: Ter land, ter zee en in de lucht

BK Oostende: Ter land, ter zee en in de lucht

Vandaag stelde vzw Veld- en Wegritcomité Hooglede-Gits het Belgisch kampioenschap veldrijden in Oostende voor. De honderdste editie van de strijd in het veld krijgt een uniek parcours met stalen brug die het strand met de Hippodroom verbindt.

“Het parcours is 2650 meter lang en kan onderscheiden worden in acht sectoren”, aldus Rik Debeaussaert van de organisatie aan Het Nieuwsblad. “In totaal rijden de renners 1342 meter over gras, 480 meter door het zand, 413 over sintel, ligt er 80 meter asfalt en zijn er 335 meter bruggen.”

Waar we tijdens het WK in Koksijde nog op een boogscheut van de zee zaten, moeten de renners in Oostende écht over het strand. Een 129 meter lange stalen hangbrug verbindt de Hippodroom, waar de start en de rest van de omloop uitgetekend werd, met het strand.  “Het zal het merkteken worden van dit BK, een uithangbord en het zorgt ervoor dat de renners effectief over het strand kunnen crossen”, vertelde Renaat Schotte tijdens de voorstelling. “Tenzij er storm wordt voorspeld, dan is in een alternatief parcours voorzien dat niet over het strand loopt.”

Het Belgisch kampioenschap is nog maar het begin, want de gemeente en het organisatorisch comité wil het wereldkampioenschap in 2021 ook naar Oostende halen.

Prijs

Waar we anders vaak kritisch zijn voor de toegangsprijzen, weet Oostende ons aangenaam te verrassen. In voorverkoop kan je zaterdag al komen kijken naar de titelstrijd bij de nieuwelingen en junioren voor ‘amper’ 6,5 euro. Zondag tel je 16,5 euro neer voor een tickets om de dames, beloften en eliten aan het werk te zien.

A1 parkoers (3)