BK- Julie Brouwers onverhoopt naar brons

BK- Julie Brouwers onverhoopt naar brons

Julie Brouwers, de eerstejaars nieuwelingen, reed een dijk van een Belgisch kampioenschap. Dat de Limburgse goed overweg kan in het veld weten insiders al langer. Zo werd ze onder meer in 2014 Belgisch kampioene bij de dertienjarige dames. Toch had ze de bronzen medaille vooraf zeker niet verwacht.

De start van de dameswedstrijd, waar alle categorieën samen strijden voor hun individuele titel, verliep zeker niet vlekkeloos. Jolien Verschueren schoot onvrijwillig uit haar pedaal en een heel aantal dames sloegen tegen de grond. Julie Brouwers bleef van dit onheil gespaard.

Ze kwam zonder al te veel verwachtingen afgezakt naar Oostende. “Ik had vooraf niet echt verwachtingen. Ik ben eerstejaars en dan hoop je op niet veel. Mijn doel was het behalen van een plaatsje bij de eerste vijf en ook om eerste eerstejaars te kunnen worden.”

Tess van Loy en Kiona Crabbé namen een snelle start en vochten in de eerste ronden om de leiding bij de dames nieuwelingen. Achter hen was het Brouwers die de derde stek bemande. “Mijn wedstrijd verliep redelijk goed, enkel de laatste ronden waren zwaar. We reden meer dan veertig minuten, ik kwam drieënveertig minuten na de start over de meet. Dit ben ik niet echt gewoon, normaal rijd ik maar wedstrijden van dertig minuten.”

Tess van Loy behaalde haar tweede titel en versloeg zo Kiona Crabbé. Brouwers mocht als derde mee het podium op, een plaats waar ze vooraf geen rekening mee gehouden had. “Ik had, zoals ik al zei, mijn hoop gevestigd op een top vijf plaats. Maar de derde stek was zeker een hele verassing.”

Ze klaagt nooit

Ook Limburgs veldritcoach Eddy Ponet was zeer tevreden met de prestatie van Brouwers. “Ze zal nooit klagen en je moet haar op training niet controleren. Ze zal altijd de gevraagde opdrachten uitvoeren. Ze is een echte doorbijter, ze zal nooit opgeven.” ,liet Ponet optekenen in Het Belang van Limburg.

bkz_2880