BK – Jelle Camps en Florian Vermeersch: “Staat parcours zal veel bepalen”

BK – Jelle Camps en Florian Vermeersch: “Staat parcours zal veel bepalen”

Het belooft een boeiend Belgisch kampioenschap te worden bij de junioren in Oostende. Een zestal maakt zaterdag kans op die felbegeerde tricolore trui. Zand, modder of toch een F1-race? Het zal veel bepalen.

Balen BC doet sinds lang nogeens vol mee voor de Belgische titel bij de junioren. Met Jelle Camps hebben ze een veelwinnaar in hun rangen. “Ik heb er al zeven op zak dit seizoen”, vertelde Camps. “Het is dus al heel mooi geweest. Een titel zou de kers op de taart kunnen zijn, maar noodzakelijk is die niet. Ik trek dan ook naar daar zonder stress.”

De eerste speculaties over de omloop steken al de kop op. Danny De Bie sprak over een loopcross in het zand. “Wat het ook wordt er zullen toch heel wat snelle lange stroken inzitten”, ging Camps verder. “Die liggen mij niet 100%, want ik moet het meer hebben van technische stukken en modder. Het zand ligt me dan weer wel, dus dat opent wel deuren.”

Jelle Camps verwacht een hevig strijd. “Ik denk dat vijf of zes renners wel kans maken op de titel, maar ik zal me toch vooral focussen op Toon Vandebosch. In hem zie ik mijn grootste concurrent voor de titel.”

Vermeersch: “Hoop op modder”

Net zoals Jelle Camps hunkert ook zijn kersverse ploeggenoot Florian Vermeersch naar modder. “Het zijn enkel nog maar snelle en technische omlopen geweest”, keek hij terug. “In een echte moddercross zouden mijn kansen alleen maar stijgen, maar nu zal ik al heel tevreden zijn met een top vijf. Al droom ik stiekem toch van het podium.”