BK – Andreas Goeman en Yentl Bekaert als outsiders richting Oostende

BK – Andreas Goeman en Yentl Bekaert als outsiders richting Oostende

Andreas Goeman en Yentl Bekaert trekken komende zondag als outsiders richting het Belgische kampioenschap in Oostende. Als topfavorieten schuiven ze allebei Toon Vandebosch en Jelle Camps naar voren. Zelf hopen ze alvast op een podiumplaats.   

“Ik ga geen grote uitspraken doen over een resultaat op het BK”, blikt Andreas Goeman vooruit. “Want het is al vaak gebleken dat ik niet goed om kan met de druk. Als je mijn seizoen bekijkt moet ik wel kunnen meedoen voor een podiumplaats en wie op het podium kan staan, kan ook winnen.”

Wanneer de Oost-Vlaamse kampioen wil meedoen voor de overwinning zal hij een zeer goede dag moeten hebben. “Om Toon Vandebosch en Jelle Camps te kunnen verslaan, zal ik een zeer goede dag moeten hebben. Er zijn natuurlijk ook nog een heel aantal outsiders zoals Florian Vermeersch, Timo Kielich en mijn ploegmaat Yentl Bekaert.”

WK selectie

Deze namiddag nam Andreas alvast een kijkje op het parcours in Oostende. “Een eerste indruk van het parcours is voor mijn zeer belangrijk. Hopelijk kan ik een goed BK rijden om zo mijn hoofddoel, een selectie voor het WK in Bieles, te bemachtigen.”

 Binnen de Telenet-Fidea Lions maakt ook Yentl Bekaert een aardige kans op de titel. Al verwacht hij er zelf niet al te veel van. De afgelopen weken is de West-Vlaming, mede door pech wat op de sukkel. “Mijn uitlsagen van de voorbije weken waren wat minder”, aldus Bekaert. “Ik weet dan ook niet echt wat ik van het BK moet verwachten. Of ik opnieuw kan winnen zoals in Waregem weet ik niet, al is er zeker een kans.”

Geslaagde omloop

In 2014 haalde Bekaert op de andere hippodroom in West-Vlaanderen de belgische titel binnen. Zo won hij in Waregem voor Arno Debeir en Florian Vermeersch. De omloop in Oostende vindt Bekaert alvast geslaagd. “Ik vind het een mooie omloop. In het zand zal het redelijk wat lopen zijn en dan moet je ook nog de brug over. Mijn doel is om op het podium te staan.”

“De twee grote favorieten zijn Toon Vandebosch en Jelle Camps. Zij hebben namelijk de voorbije weken bewezen dat ze in goede doen zijn. Al zijn er nog een hele reeks renners die een gooi kunnen doen naar de titel.”

Foto: Tfoto.be en MTB Nazgul