Bjarne Laroy zegt veldrijden vaarwel

Bjarne Laroy zegt veldrijden vaarwel

Enkele weken geleden moest Bjarne Laroy noodgedwongen zijn crossfiets aan de kant laten. Tegenvallende bloedwaarden lagen aan de basis hiervan. Nu besloot de tweedejaarsnieuweling van Lares-Doltcini om volledig te stoppen met veldrijden. Een harde beslissing voor de 15-jarige renner uit Ninove.  

“Door de tegenvallende resultaten de voorbije weken en vorig veldritseizoen besloot ik om te stoppen met veldrijden”, vertelde Bjarne Laroy aan start-box.be “Doordat ik zowel de weg als het veld wou combineren waren mijn bloedwaarden allesbehalve goed. Op de weg voel ik me beter dan in het veld, vandaar deze beslissing.”

“Het was zeker en vast geen gemakkelijke beslissing, maar soms moet je nu eenmaal knopen doorhakken. Ik wil iedereen binnen Lares-Doltcini bedanken waaronder Jurgen Mettepenningen, Mario de Clerq en Andre Tummeleer voor de kansen die ze me hebben gegeven.”

Tijd nemen

Laroy besloot dus om zelf het team te verlaten en zich volledig toe te leggen op de weg. “Bij Lares-Doltcini blijven gaat uiteraard niet meer. Ik zal nu rustig de tijd nemen om een andere ploeg te zoeken. Misschien komen er ook nog enkele aanbiedingen in de bus. We zien wel of anders rijd ik een jaar neutraal”, besloot de tweedejaarsnieuweling.