Berckmoes en Bauters halen het in Zelzate

Berckmoes en Bauters halen het in Zelzate

In de schaduw van het Europees kampioenschap werkten de nieuwelingen en junioren in Zelzate een manche van de Vlaamse Cyclocross Cup af. Jenno Berckmoes was de beste nieuweling, terwijl Reno Bauters –reserve voor Huijbergen- de verzamelde junioren klopte.

Jenno Berckmoes (foto) kreeg zijn zege niet cadeau. “Ik mocht op de tweede rij starten, maar ik geraakte zeer slecht weg”, vertelde hij. Pas als zevende dook hij het veld in, maar tijdens de eerste ronde kon de nieuweling oprukken naar de derde plaats. Na de twee ronde vormde er zich een kopgroep van vijf. “Ik trok stevig door om de groep uit elkaar te rammelen”, ging Berckmoes verder. “Dat lukt ook, want al snel waren we nog maar met twee.”

Maarten Clauwaert nam de koppositie over. “Maar Maarten kwam ten val. Hij kon echter snel herstellen en weer aansluiten.” Alles bleef samen tot in de laatste ronde. “Maarten ging aan de leiding en ik moest op een bergje op 500 meter van de meet voet aan de grond zetten. Ik ben alles blijven geven en in de sprint kwam ik er nog over.” Tjorven Vanparys vervolledigde het podium.

Reno Bauters maakt het af met lange solo

Bij de junioren was de wedstrijd snel beslist. “Ik nam de kopstart en sloeg een klein gaatje”, vertelde Reno Bauters. Dat gaatje van tien seconden kon hij zowat heel de wedstrijd behouden. “In de laatste twee ronden ben ik nog eens vol doorgegaan, waardoor ik met 22 seconden voorsprong over de meet kwam.” Stef Serre werd tweede, voor Louis Overmeire, die aan zijn laatste veldritweekend bezig is.