Ben Turner zet Belgen op hun nummer in Boom

Ben Turner zet Belgen op hun nummer in Boom

Het lijkt wel een wekelijkse traditie te worden in het Belgische veldrijden. Na afgelopen weekend de klinkende zege van Thomas Pidcock in Kruibeke én Zonhoven, was het ook in Boom zaterdag een Brit die met de bloemen naar huis ging. Ben Turner zette met een stevige versnelling in de laatste ronde de Belgen nog een neus. Arne Vrachten werd tweede voor Florian Vermeersch. 

Geen nieuwelingen in Boom, dus waren het de junioren die de spits afbeten net voor de middag. Arne Vrachten kwam daar al snel alleen op kop, met Florian Vermeersch en de Brit Ben Turner als eerste achtervolgers. Het verschil tussen de drie vooraan was nooit meer dan vijf seconden.

Vrachten leek in de finale op weg naar de overwinning, maar dat was zonder het eindschot van Turner gerekend. De Brit ging met nog twee ronden te gaan eerst voorbij Vermeersch en kon ook in de laatste ronde de kloof met Vrachten dichten. “Ik kon lang in zijn wiel blijven, maar merkte dat ik door mijn beste krachten heen zat”, vertelde Vrachten. “In de laatste passage door de zandstrook zat ik te ver, waardoor ik niet meer kon meespurten en tevreden moest zijn met de tweede plaats. Hopelijk mag ik met deze prestatie mee naar het Europese kampioenschap.”

“Achteraan gestart”
podiumboom_vierkant
De overwinning ging daardoor naar Turner, die deze wedstrijd meepikte als voorbereiding op de wereldbeker van morgen in Valkenburg. “Ik ben uiteraard zeer blij met deze overwinning”, trapte hij een openstaande deur in. “Ik moest nochtans ver achteraan starten, maar kon geleidelijk aan opschuiven. In de laatste ronde zette ik nog alles op alles en dat was voldoende.”

Florian Vermeersch werd nog derde. Eerstejaars Niels Vandeputte werkte zich in de laatste ronde nog los van de grote achtervolgende groep en werd daarmee op bijna één minuut van de winnaar vierde. Arno Debeir kwam als vijfde over de streep voor Jarne De Meyer en Arno Van den Broeck.