Ben Tulett laat opnieuw van zich horen en lijkt klaar voor nationale kampioenschappen

Ben Tulett laat opnieuw van zich horen en lijkt klaar voor nationale kampioenschappen

Ben Tulett heeft er opnieuw een Belgisch weekend opzitten. De Britse nieuweling koerste zowel zaterdag als zondag in Vlaanderen. Zaterdag kende hij nog wel een offday door materiaalpech maar dat zou hij een dag later volledig rechtzetten.

Ben Tulett heeft opnieuw van zich laten horen. Zaterdag eindigde hij in het West-Vlaamse Moorslede op een ietwat teleurstellende 46ste stek al had daar materiaalpech een bijzonder groot aandeel in. Een dag later zette hij dat in het Oost-Vlaamse Zingem helemaal recht.

Tulett bleef samen met zijn twee kompanen – waaronder Bjarne Laroy, nieuweling bij Lares-Doltcini – het jagende peloton voor. In de spurt hield Tulett de twee uiteindelijk ook achter zich. “Deze overwinning is toch belangrijk voor mij”, reageerde hij dan ook tevreden achteraf.

“Dit toont dat ik de goede conditie te pakken heb. Ideaal met het nationale kampioenschap van volgend weekend in het vooruitzicht. Het zorgt voor de nodige motivatie. Vorige week was ik al dicht bij de overwinning maar nu heb ik die dus effectief beet.”

Tulett kan zo dus met vertrouwen toeleven naar de komende twee weken. In die twee weken gaat de Brit op zoek naar twee nationale titels. “Eerst is er het nationale kampioenschap op de weg, daarna het nationale kampioenschap mountainbiken.”

“Zonder twijfel de twee hoofddoelen van mijn zomercampagne. Ik wil hier echt wel scoren en ik ben dus ook blij dat ik deze generale repetitie succesvol heb kunnen afronden. Hopelijk lukt het volgende week evenzeer.”

Belgisch team of niet?

Dat Tulett beschikt over het nodige talent staat buiten kijf. In het veld toonde hij al heerlijke dingen en dat als eerstejaars nieuweling. En ook op de weg schittert hij als maar meer. Tulett hoopt op die manier de interesse te winnen van de Belgische opleidingsploegen.

“Uiteraard hoop ik erop dat ik ooit in een groot Belgisch team terecht kan komen, misschien zelfs in een veldritteam. Voorlopig wil ik het veldrijden, het wegwielrennen en het mountainbiken nog wel blijven combineren maar als er nu al interesse is vanuit een Belgische opleidingsploeg zou ik zeker geen neen zeggen”, aldus Tulett.

Foto – André Marlier