Belmans en Kuypers halen het in Bredene

Belmans en Kuypers halen het in Bredene

De eindejaarsperiode blijft één van de drukste veldritperiodes van het jaar. Ook bij de jeugd is dat niet anders. In het kader van de Brico Crossen stonden de nieuwelingen en junioren aan de start in Bredene. Lennert Belmans en Gerben Kuypers gingen aan de haal met de zeges.

Jetze Van Campenhout nam de beste start in de kustgemeente, maar zag na twee ronden Lennert Belmans voorbijsnellen. Aanpikken zat er niet in voor Van Campenhout, waarna Belmans na zijn slechte start vol voor de overwinning ging.

“Ik werd totaal verrast bij de start”, liet Belmans optekenen op de website van de organisatie.. “Ik stond te wachten tot de lichten op groen zouden springen, maar plots weerklonk een fluitsignaal. De renners rondom mij vertrokken, ik bleef nog even verbouwereerd staan en daardoor verzeilde ik ergens tussen de plaatsen tien en vijftien. Het duurde even voor ik vrije baan kreeg en ondertussen kon Jetze een kleine kloof slaan.” 

“Eens ik de ruimte had, kon ik echter vrij snel naar voren rijden. In een strook met de wind op de kop ging ik dan vol door en dat bleek voldoende om het verschil te maken. In de slotronden kon ik mijn tempo aanpassen aan de snelheid van de achtervolgers.” Van Campenhout kon Yorben Lauryssen nog afschudden voor de tweede plek.

Kuypers!

Minder spanning bij de junioren. Daar trok Gerben Kuypers al zeer vroeg het laken naar zich toe. De Italiaan Felippo Fontana was snel tevreden met zijn tweede plaats. Voor plek drie was er wel spanning.

De Tsjech Vladimir Miksani, die de beste start nam, moest afrekenen met een teruggekeerde Jelle Vermoote. De Tsjech had geen reactie klaar op de versnelling van Vermoote, waardoor hij tevreden moest zijn met plaats vier.