Belgische speerpunten Cant en Van Loy zelfzeker: “De conditie is bijzonder goed”

Belgische speerpunten Cant en Van Loy zelfzeker: “De conditie is bijzonder goed”

We hebben met Sanne Cant een potentiële medaillekandidaat. Cant verwierf die status na een dijk van een seizoen. Maar dat geldt ook voor Ellen Van Loy die net zoals Cant al bewees mee te kunnen dingenen met de internationale top van het vrouwenveldrijden. Conclusie: de Belgische vrouwen mogen met medaille-ambities starten.

Europees kampioene, Belgisch kampioene en winnares van het Wereldbekerklassement. We zouden haast durven stellen dat Sanne Cant topfavoriete is maar voor de Belgische wordt het eerst opboksen tegen dames à la Katerina Nash en Eva Lechner. Maar medaillekansen heeft de Belgische nummer-één zonder twijfel al wil ze dat zelf niet zo gezegd hebben.

Iemand die in vorm is kan op elke omloop uit de voeten

“Alles waarvan ik dit seizoen droomde is tot nu toe uitgekomen, hopelijk zet die lijn zich ook dit weekend verder”, hoopt Cant. “Maar ik ga geen voorspellingen doen. Ik weet wel dat ik er klaar voor ben en dat ik klaar ben om te knokken voor een podiumplaats. Maakt niet uit welke omloop want iemand die in vorm is kan op alle soorten parcoursen uit de voeten.”

En laat het een motivatie voor Cant zijn want ook in de UCI-ranking staat ze weer wat ruimer aan de leiding. Cant telt na haar vierde plaats in Hoogerheide nu 1940 punten. Goed 436 meer dan de Britse Helen Wyman en 501 meer dan de Amerikaanse Katie Compton die standhouden op plaats twee en drie.

Ellen Van Loy koerst zaterdag op het WK in Tabor zonder druk

Ellen Van Loy mag haar pijlen richten op een top vijf plaats. Ze leeft heel ontspannen naar het WK toe en van stress heeft ze nog geen last. ”Het verschil in Tabor is nu dat alle stressfactoren uitgeschakeld kunnen worden. Niets moet maar alles mag natuurlijk wel”, vertelt Van Loy.

“Ik ga nu naar Tabor om gewoon weer een zo goed mogelijke wedstrijd af te werken. De concurrentie is alvast razend sterk. Ik hoop op een portie geluk want de conditie zit nog steeds goed. Ik verwacht eigenlijk wel een resultaat naar behoren.” Zondag in Hoogerheide werd Van Loy trouwens ook nog tweede in het wereldbekerklassement.

Voor de titel ziet Van Loy een grote groep van favorieten. ”Vos zal er staan, Lechner gaf zondag haar visitekaartje af, Cant zal mee spelen en daarnaast ook nog Ferrand-Prevot en Katerina Nash. Ik zelf ben op zoek naar een top acht. Slechter deed ik dit seizoen nog niet, hopelijk zaterdag dus ook niet”, aldus de Telenet-Fidea dame.