Belgische kopman Jaspers: “Ben van mijn verkoudheid verlost”

Belgische kopman Jaspers: “Ben van mijn verkoudheid verlost”

Het lijkt er op dat Jappe Jaspers zaterdag over zijn volledige krachten kan beschikken. De kopman van de Belgische juniorenkern had tijdens de laatste wereldbeker in Hoogerheide nog last van een stevige verkoudheid. Die lijkt nu van de baan.

“Daar heb ik twee weken mee gesukkeld. Vooral in Hoogerheide had ik problemen met ademhalen, maar ik heb het gevoel dat het net op tijd uit mijn systeem is”, vertelde Jaspers op de teamwebsite.

Jappe Jaspers verkent in tegenstelling tot zijn ploeggenoten bij Enertherm-BKCP vandaag pas de omloop. “Dat was de planning en daar ga ik me dan ook aan houden”, ging hij verder. “Donderdag heb ik nog even achter de brommer getraind en na de verkenning vrijdag moet ik helemaal klaar zijn.”

De Belgische kampioen uit Bonheiden kan terugblikken op een prima seizoen waarin ploegmaat Jens Dekker zijn grootste belager was. “En dat zal ook zaterdag zo zijn. Ook van de Fransen verwacht ik iets, maar Jens is voor mij toch de grote favoriet”, aldus Jaspers.

“Hij is dit seizoen de betere. Maar ik geloof wel in de wereldtitel. Overal waar ik start, start ik om te winnen. Jens en ik kunnen prima met elkaar opschieten, maar zaterdag zijn we, net zoals het hele seizoen al, tegenstanders. Vrijdag ga ik de omloop verkennen en dan moet ik er klaar voor zijn. Het is mijn tweede WK, dus het nieuwe is er een beetje vanaf. Anderzijds is het wel mijn eerste WK in eigen land. En dat voelt best speciaal.”