Belgische junioren spelen niet mee op EK

Belgische junioren spelen niet mee op EK

Veel teleurgestelde gezichten bij de Belgische junioren tijdens het Europees kampioenschap in Tabor. De mannen van bondscoach Sven Vanthourenhout kwamen geen enkel moment in het stuk voor.

De beste prestatie was van Jarno Bellens. Met een zevende plek deed hij het één plaats beter dan Vince van den Eynde. Arno van den Broeck wist vanuit de achtergrond dan weer naar een negende plaats te rijden.

“De start was een ramp”, gesticuleerde hij na de finish. “Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt, we stonden allemaal op een hoop. Hier werd echt geen aandacht besteed aan het goed opstellen van de renners. Het was dus meteen inhalen geblazen om uiteindelijk negende te worden. Toch teleurgesteld aangezien ik net veel verlies.”

Verder was er Gerben Kuypers (foto onder) op plaats veertien. Hij spurtte normaal voor een plek bij de eerste tien, maar ging in de allerlaatste bocht nog onderuit. Toch wist hij Niels Vandeputte nog net achter zich te houden. “Het ging voor geen meter vandaag”, vertelde Vandeputte. “Wellicht zat mijn verkoudheid daar voor iets tussen. Wel een ervaring rijker.” Maxim Dewulf werd nog zestiende.