Belgische junioren: “Dit is een mentale opdoffer”

Belgische junioren: “Dit is een mentale opdoffer”

Geen wereldkampioenschap voor junioren in Oostende en wellicht ook het definitieve einde van het seizoen voor de jeugdveldrijders. Een zware opdoffer voor de Belgische kanshebbers op een selectie.

Jente Michels was één van hen. “We hadden ons er bij neergelegd dat er geen gewone wedstrijden meer waren, maar dat nu ook het grootste event wegvalt komt zeer hard aan. Dit is een mentale opdoffer,” reageerde Michels aan onze redactie;

De man van IKO Crelan vertoefde heel de eindejaarsperiode in Spanje op stage om zich klaar te stomen voor de titelstrijd in het zand. “Ik groeide echt naar mijn topvorm toe. Dat zag ik ook aan mijn waardes. Echt jammer, maar niets aan te doen. Ik verwacht ook geen BK voor ons in Middelkerke zoals dat nu gepland staat. Het seizoen zit er op.”

Einde seizoen

De veldritfiets gaat nu dan ook aan de haak. “Ik begin onmiddellijk aan mijn rustperiode van twee weken. Daarna trek ik opnieuw op stage om me voor te bereiden op het wegseizoen. Dat zal veel uitgebreider zijn dan normaal, met het oog op de overstap naar de beloften.”

Ook voor Milan Kuypers (foto onder) kwam de afgelasting hard aan. “Twee maanden werken en zwoegen voor niets.”

© Wouter Toelen I Kuypers vorig jaar in Koksijde