Belgische jeugdkampioenen halen andere liefde uit de kast

Belgische jeugdkampioenen halen andere liefde uit de kast

Nu het veldritseizoen er al even op zit, lonkt alweer het wegseizoen. Momenteel zitten de renners in een ‘vervelende’ rustperiode.  Start-box.be zocht uit wat de regeerende  Belgische jeugdkampioenen van Lille uitspoken, nu hun crossfiets de garage in moet.

Jappe artikelJappe Jaspers zal nog tot en met dertien maart zijn fiets helemaal links laten liggen. “In mijn rustperiode doe ik eigenlijk niet veel”, vertelde juniorenkampioen Jappe Jaspers aan start-box.be

“Ik doe vooral waar ik zin in heb. Zo spreek ik af met vrienden en haalde ik mijn turnschoenen nog eens uit de kast.” De crossfiets echter opnieuw inruilen om te gaan turnen ziet Jaspers niet meer zitten.

“Ik zou het nooit meer willen inwisselen, aangezien ik er sowieso niet meer super in kan zijn. Al ging het de laatste keer verbazingwekkend goed”, besloot hij met een glimlach.

Yente Peirens: “Vriendschap centraal”

12823015_970680279634356_1744338699_oYente Peirens, kampioen bij de eerstejaarsnieuwelingen, haalde afgelopen week zijn BMX terug van de zolder. Bmx’en is namelijk iets wat hij samen met zijn vrienden ontzettend graag doet. “Samen met enkele vrienden trekken we er geregeld met de BMX op uit”, aldus Peirens. “Een jaarlijkse gewoonte die telkens terugkeert.” Uitblinken op zijn stuntfiets doet hij echter niet. “Ik zal eerlijk zijn, ik ben namelijk niet de beste van ons groepje. Al leer ik nog elke keer bij.”

Dit keer komt het woord competitie niet op de eerste plaats. “Plezier maken is natuurlijk het allerbelangrijkste. We doen dit vooral in Waregem, maar gaan ook af en toe naar het indoor skatepark, ‘Truespin’ in Roeselare.”

Arno van den Broeck: “Meer tijd voor vriendin” Arno artikel 2

Arno van den Broeck vind het hartstikke moeilijk om de fiets aan de kant te laten. Vooraleer hij binnen drie weken opnieuw begint met de voorbereidingen richting het wegseizoen, brengt hij vooral tijd door met zijn vriendin Shari.“Het voelt goed om even uit competitie te zijn”, aldus van den Broeck die zijn titel bij de nieuwelingen wist te verlengen.

“Al kan ik toch moeilijk de BMX of MTB laten staan. De fiets is nu eenmaal mijn leven. Het is dan ook moeilijk om eraf te kunnen blijven. Natuurlijk heb ik nu meer tijd voor andere dingen. De meeste tijd spendeer ik dan ook met mijn vrienden, familie en mijn vriendin.”

Tess verslagjeTess van Loy: “Raar gevoel”

Bij de dames jeugd kroonden Tess van Loy zich bij de nieuwelingen tot de nieuwe kampioene. In haar voorbereiding gaat ze op zoek naar andere sporten die ze graag doet.“Ik ben nu vooral bezig met school”, aldus van Loy. “Al doet het wel raar om thuis te komen en niet meer te moeten trainen. Volgende week zal ik terug beginnen met sporten.”

Dit zal voor de renster uit Vorselaar niet fietsen zijn. “Ik ga vooral zwemmen en af en toe eens tennissen. Ook heb ik nu meer tijd om af te spreken met mijn vriendinnen”, besloot ze met een glimlach.

Wegseizoen nadert voor Joyce Heyns

Voor Joyce Heyns, kampioene bij de dames junioren, zit haar rustperiode er reeds op. Toch was ze elk weekend nog paraat in het veld om te supporteren. “Het is toch zo moeilijk om weg te blijven van de cross”, vertelde de renster van Balen BC.

“Afgelopen week begon ik met enkele rustige duurtrainingen om mijn conditie terug wat op te krikken. Ook doe ik de nodige stabilitatieoefeningen met het oog op het wegseizoen. Wanneer ik deze zal starten weet ik nog niet, al zal dit niet meer lang duren wanneer ik weer elk weekend op pad zal zijn.”

Foto’s Robin de Ridder, Tfoto.be en Bart Raymaekers
Eindredactie: Tine Oyen