Belgisch kampioene Tess Van Loy op weg naar nieuw team

Belgisch kampioene Tess Van Loy op weg naar nieuw team

Tess Van Loy verlaat de rangen van Donen-Vondelmolen en Geert Wellens. De Belgische jeugdkampioene trekt naar Kleur op Maat – BNS Technics, de ploeg van Iwan Gevers. Wanneer Van Loy precies de overstap maakt is nog niet bekend.

Nog een goede twee maanden en de crossers kunnen zich opnieuw op gang trekken. Alles wordt hoe dan ook nu al in gereedheid gebracht voor volgende winter. Ook Kleur Op Maat – BNS Technics heeft een groot deel van haar huiswerk klaar en meldt vandaag de komst van Belgisch jeugdkampioene Tess Van Loy.

“Wij zelf staan altijd open voor de komst van een groot talent”, klinkt een opgetogen Iwan Gevers. “Bij ons kan Tess zonder druk haar ding doen. Dat we talenten kunnen helpen in hun zoektocht om naar de top door te groeien zien we bijvoorbeeld bij Ceylin Alvarado die bij ons grote stappen zet.”

“We gaan de tandem Van Loy-Alverado nog niet meteen uitspelen. Tess kan Ceylin nu vooral als voorbeeld gebruiken. Komende winter kan Tess het ook nog wat rustig aandoen, veel grote crossen hoeft ze voor ons nog niet te rijden. Rustig groeien is de boodschap. Dat kan perfect in ons team. En ook de CEO van Kleur op Maat, Tom Peeters, is opgetogen met deze nieuwe aanwinst. Iedereen gelukkig dus.”

Van Loy: “Als de communicatie misloopt is het tijd om keuzes te maken”

Een verrassing is de overstap van Van Loy hoe dan ook. Zelf is ze blij en vooral opgelucht. “In het begin had ik het moeilijk met mijn vertrek, maar als de communicatie misloopt, dan ben je genoodzaakt om keuzes te maken”, klinkt het bij Tess. “Ik ben blij dat de beslissing gevallen is. Een nieuwe uitdaging en vooral terug vertrouwen in wat ik doe. Dat ontbrak de laatste weken. De laatste weken zat het mentaal ook niet allemaal goed. Voor mij is dit allemaal een hobby, plezier primeert dus.”