Belgisch juniorenblok: “Rouiller is de man om in het oog te houden”

Belgisch juniorenblok: “Rouiller is de man om in het oog te houden”

Dat de Belgische junioren in hun beste vorm van het seizoen vertoeven tonen de uitslagen van de laatste weken wel aan. Tijdens de laatste twee wereldbekers in Nommay en Hoogerheide waren er steeds vijf Belgen bij de eerste tien te vinden.

De tweedejaars verwachten dan ook op het wereldkampioenschap een sterk blok. “Ik denk dat we het niet onder stoelen of banken mogen steken dat we bewezen hebben allemaal klaar te zijn voor het WK”, vertelde Niels Vandeputte, die de manche won in Hoogerheide.

“Voorlopig voelt het nog niet anders aan dan een wereldbekerwestrijd. Ik probeer er dan ook op een zo rustig mogelijke manier naar toe te leven.  Het parcours ligt er heel zwaar bij, vooral door de vele regenval van de voorbije weken. Ik denk zeker op technisch vlak dat de omloop me zeker moet liggen.”

“Geen stress, want ik heb al een trui”

Een andere man in het Belgische team is Jarno Bellens. “Met de Belgische trui aan de start staan is nog steeds iets speciaals”, vertelde hij. “Uiteindelijk zorgt dit voor minder druk, want ik heb al een titel.”

“De omloop is erg technisch en dat doe ik wel graag. Ik heb een aantal keer in de draad en stootkussen gehangen tijdens de verkenning donderdag, maar het blijft leuk. De start zal heel belangrijk worden. Wie daar bij de eerste vijf zit zal meteen het verschil kunnen maken.”

Zelf een plaats op plakken doet Bellens zoals steeds nooit. “Nee daar ben ik inderdaad de man niet voor. Op dit parcours zal het vooral uitkijken zijn naar Tomas Kopecky en Loris Rouiller.”