Belgisch jeugd mountainbike team gooit hoge ogen in Frankrijk

Belgisch jeugd mountainbike team gooit hoge ogen in Frankrijk

Vorige week nam het Belgisch jongeren mountainbike team deel aan de Trophée de France Jeunes Vététistes. Het Belgische team, met onder andere Belgisch kampioen veldrijden Dante Coremans, zagen deze wedstrijd als één grote leerschool. Ook Lise van Wunsel die het veldrijden combineert met het mountainbike, was van de partij.

TFJV was een vijfdaagse wedstrijd met elke dag een andere discipline op het programma. De eerste dag stond in het teken van de team relay. “Dit is een wedstrijd waar elke renner om de beurt een rondje aflegt”, begon Van Wunsel haar relaas. “Na het afwerken van zijn ronde tikt de renner de volgende aan.”

Deze aflossingswedstrijd was voor de Belgen meteen een stevige binnenkomer. “We mikte in dit onderdeel op een top acht plaats. Met een zesde plaats maakten we dit doel mooi waar.” De volgende vier wedstrijden werden individueel afgelegd. Tijdens de eliminator, een reeks waar telkens de traagste afvalt, kreeg Van Wunsel te kampen met lichamelijke pech.

“Ik kreeg een astma-aanval en de wedstrijd verliep daarna niet meer zoals ik gehoopt had. Ik was helemaal niet tevreden over mijn behaalde resultaat. Op dag drie nam ik deel aan de trial.” Voor deze wedstrijd stelde ze vooraf geen doelen. “Ik was tevreden, het was de eerste keer dat ik zoiets deed en kon toch punten scoren.”

Pech slaat nog eens toe

“Tijdens de verkenning van de gewone XCO-wedstrijd kwam ik ten val. Na deze val was ik niet meer instaat om aan de andere wedstrijden deel te nemen. Naar de XCP keek ik nochtans het meeste uit.” Ook de downhillwedstrijd moest ze aan zich voorbij laten gaan.

Van Wunsel kijkt tevreden terug op de wedstrijden. “Ik heb mijn techniek kunnen bijschaven en leerde ook vele nieuwe toffe mensen kennen. Ook ben ik iedereen dankbaar die me na mijn val geholpen hebben. Dankzij hun kon ik nog twee dagen supporteren.”

Algemeen goede resultaten voor het team

Naast een zesde plaats tijdens de team relay presteerden de Belgen goed. Dante Coremans reed in de XCO-wedstrijd de hele laatste ronde op een lekke achterband. Toch kon de Belgisch kampioen bij de laatstejaars aspiranten en dit zowel in het veld als op de mountainbike, de zege naar zich toetrekken.

Foto met dank aan Chantal Bevers