Belgisch feestje in Rucphen bij de nieuwelingen

Belgisch feestje in Rucphen bij de nieuwelingen

Toon Vandebosch trok zaterdag naar het Nederlandse Rucphen om zich te meten met zijn Nederlandse concurrenten. De jongste crossende Vandebosch kwam en zag dat het goed was en ging aan de haal met de zege. Ook de tweede plek ging naar een Belg. Niels Vandeputte haalde het van de Nederlander Kyle Agterberg. Topfavoriet en Nederlands kampioen Thymen Arensman moest ’s morgens passen door autopech.

“Ik was als vierde de weg en na een paar meters kwam al een technische passage. Ik wist dat ik daar op kop moest zitten, want het was heel glad”, vertelde Vandebosch. “Het lukte me ook. Na die passage had ik al ongeveer vijf seconden voorsprong.”

“Eén ronde trok ik hard door en zo kon ik mijn voorsprong uitdiepen tot een halve minuut. Ik bleef mijn eigen tempo rijden en kwam met een 35-tal seconden solo over de meet. Ik had super benen vandaag, maar vond het jammer dat de echte toppers afwezig waren. Ik had graag tegen hun gestreden”, besloot Toon Vandebosch, die vooral veel gedrum voelde in de start.