Belgen maken het ook af bij de junioren in Rucphen

Belgen maken het ook af bij de junioren in Rucphen

Het is dubbel feest vanavond bij de familie Vandebosch. Na de nieuwelingenzege van de jongste telg, mocht ook zijn broer Victor Vandebosch zijn armen in de lucht gooien. Hij was de beste bij de junioren na een spannende strijd. Met Tijl Pauwels op twee en Reno Bauters op drie, kleurde het podium volledig Belgisch in de internationale Nederlandse cross.

Stefano Museeuw opende de debatten in Rucphen. Hij trok meteen vol door en creëerde een voorsprong van een twintigtal seconden. De jonge Museeuw leek sterk op weg om er een solo van te maken, maar reed toen zijn ketting over net na de materiaalpost.

Alex Colman, Tijl Pauwels en Victor Vandebosch waren de eerste achtervolgers en kwam zo plots aan de leiding. “Alex moest de rollen lossen, waardoor ik samen met Tijl de wedstrijd maakte”, vertelde Victor Vandebosch. “In de laatste ronde fietste ik een bergje op, waar Tijl moest lopen.”

Pauwels gaf zich echter niet gewonnen. “Tijl sloot terug aan. Ik laste even een pauze in, waarna ik opnieuw een steek uitdeelde. Dat was voldoende en ik won met een kleine voorsprong van een 50 meter”, besloot de winnaar zijn relaas van een bloedstollende wedstrijd.

Pauwels: “Laatste versnelling was te veel”

Na zijn ziekte op het BK en een vijfde plaats in Zonnebeke vorige week, kon Tijl Pauwels de zege ruiken. “Ik startte niet te snel en zag meteen dat Museeuw versnelde en wegreed”, vertelde hij. “Ik schoof op en toen reed Museeuw zijn ketting over.”

“Ik kwam zo plots aan de leiding met Alex Colman en Victor Vandebosch. Colman moest als eerste passen en het werd een tweestrijd. De laatste versnelling van Vandebosch was er te veel aan. Ik werd op enkele seconden tweede”, reageerde hij toch nog tevreden.