Belgen aan de macht in het Nederlandse Ruchpen

Belgen aan de macht in het Nederlandse Ruchpen

De Belgische en Nederlandse nieuwelingentop verzamelde vandaag in het Nederlandse Ruchpen. Net over de grens werd het een Belgisch feestje, met zowel bij de nieuwelingen als bij de junioren een Belgische overwinning.

Jurgen van den Aarssen verteerde als beste de nieuwelingenstart. De jongeman uit het Nederlandse Dreumel werd al snel aan de kant geschoven door Bart Artz. De Nederlander trok stevig door en had zelfs even een mooie voorsprong.  In de achtergrond zagen Belgisch kampioen Arno van den Broeck en Niels Vandeputte dit liever niet gebeuren en gingen vol in de tegenaanval. Het Enertherm-BKCP vond voor halfkoers nog aansluiting bij Artz.

 “De voorbije weken was het gevoel iets minder, maar vandaag zat alles goed”, begon Vandeputte zijn verhaal. “We hadden als Belgen een iets mindere startplaats, maar ik was goed weg. Stelselmatig heb ik kunnen opschuiven totdat we met drie weg waren.”

Het trio werd een duo toen Artz moest passen vooraan. “We bleven nog met twee over”, ging hij verder. “Voor de aankomst lag een lastig stukje bergop. Als we daar met twee naartoe gingen, zou er gedrumd worden. Ik wist dus dat ik alleen weg moest zijn.”

In de technische zone waagde Vandeputte zijn kans. “Ik slaagde erin en had een klein gaatje. Ik ben dan blijven druk zetten om het verschil groter te maken.” Bij het luiden van de bel keek eerste achtervolger van den Broeck al op tegen een achterstand van vijftien seconden.

Toch werd het nog even spannend. “Ik deed het in de laatste ronde rustiger aan en had niet door dat Arno zo dicht aan het komen was. Ik had het nog net op tijd door en trok nog even stevig door om de zege nog veilig te stellen.” Mees Hendrikx werd nog derde.

Driesen na prima ploegspel van Goeman

Met de wereldbeker van morgen in het verschiet waagden ook enkele buitenlanders hun kans in Ruchpen. De beginfase werd gedomineerd door het Duitse duo Maximilian Möbis en Poul Rudolph. Ze speelden het spel slim. Möbis demarreerde en Rudolph stopte af.

BKZ_0498De Belgen doorzagen dit plan en gingen voorbij Rudolph op zoek naar de leider. Eerstejaars Andreas Goeman en Jarne Driesen slaagden daar in. Goeman nam zowat al het kopwerk op zich. Het duo van Young Telenet-Fidea probeerde de truc van de Duitser te kopieren. Driesen demareerde en Goeman gooide de blok erop.

Möbis had dit echter snel door en ging voorbij Goeman en kroop weer in het wiel van Driesen. In de slotfase slaagde Driesen er toch in om de groep uit elkaar te rammelen. De tweedejaarsjunior sloeg een kloofje en soleerde naar de zege. Goeman werd nog tweede, voor Mobis. Jarno Liessens en Jonas Smet, heel de wedstrijd in de achtervolging, vervolledigden de top vijf.