B-velrijden – Jasper Dejaegher en Anton Ferdinande maken het solo af in Lichtervelde

B-velrijden – Jasper Dejaegher en Anton Ferdinande maken het solo af in Lichtervelde

Voor de renners en rensters stond er dit weekend maar één regionale veldrit op het programma om hun hoofd even te luchten. Tussen het studeren door staken Jasper Dejaegher, Anton Ferdinande, Laure Michels en Mieke Deroo hun armen in de lucht.

De nieuwelingenwedstrijd lag snel in zijn plooi. Dejaegher trok vanaf de start stevig door. “Na de eerste ronde had ik al een gaatje van tien seconden en dat heb ik constant gehouden”, vertelde Dejaegher. “In de laatste ronde bouwde ik nog wat voorzichtigheid in en reed ik solo over de streep.”

Joran Wyseure en Yorben Lauryssen maakten er een spannender kijkstuk voor de tweede plaats. In een beklijvende spurt haalde Lauryssen het uiteindelijk.

Ferdinande in de laatste ronde

Ook bij de junioren leek het uit te draaien op een eentonige wedstrijd. Anton Ferdinande trok er in de eerste ronde vandoor. “Halfweg koers kwam Niels Vandermeulen aansluiten en zo zijn we samen naar de laatste ronde gereden. Daar maakte ik het verschil en heb ik met tien seconden voorsprong mijn vierde overwinning van het seizoen kunnen binnenhalen.” Vandermeulen werd nog tweede, voor Maxim Dewulf.

Ook de dames jeugd verschenen aan de start. Daar klopte Laure Michels met grote voorsprong Kyenta Vanwalleghem en Fien De Wispelaere. De dames elite zege was voor Mieke Deroo.

Foto – Marit Coghe