B-Veldrijden: Verburg en Van den Broeck halen het solo in Lokeren

B-Veldrijden: Verburg en Van den Broeck halen het solo in Lokeren

ln Lokeren stond er vandaag de Rapencross op het programma. De renners kregen in Oost-Vlaanderen voor het eerste echte modder voorgeschoteld. Op de erg zware omloop haalden uiteindelijk Luke Verburg en Arno Van den Broeck de overwinning binnen. Voor Verburg was het al zijn 22ste overwinning, maar de eerste in zijn nieuwe kampioenentrui. Voor Arno Van den Broeck deed deze overwinning eens zoveel deugd na een wat mindere periode.

“In de start begon het ineens te regen”, vertelde Arno Van den Broeck na afloop aan start-box.be “Deze regen maakte het erg koud.” Dat belette Van den Broeck alvast niet om van in de start de gashendel helemaal open te draaien. “Ik draaide als vierde het veld in en was gebrand om te tonen dat de vorm goed zit. Ik zette me zo snel mogelijk op kop en voor dat ik het wist reed ik weg.”

Al snel fietste Van den Broeck een mooie voorsprong bij elkaar. “Ik probeerde me niet op te blazen en stelselmatig diepte ik mijn voorsprong uit tot dertig seconden. In de laatste ronde wisselde ik nog van fiets, maar nadien liep het niet meer zo goed. Ik kwam dan ook nog tweemaal ten val.” Bij zijn val bezeerde Van den Broeck zich aan zijn knie. Gelukkig zonder al te veel erg zo bleek achteraf.

16106777_497939920376778_2109801804_o

Even leek het nog spannend te worden, maar de eerstejaarsjunior hield uiteindelijk alles onder controle. “Mijn voorsprong bleef reëel en zo was mijn tweede overwinning binnen. Het was een erg mooie en zware cross. Het was ook superleuk om voor het eerste slijk te zien en alle frustraties van vorige week door te spoelen. Bij deze wil ik ook heel graag alle mensen bedanken die elke week opnieuw voor me klaar staan.  Zonder hen was deze overwinning niet gelukt.”

Verburg geeft kampioenentrui glans

Bij de nieuwelingen ging de overwinning naar kersvers Nederlands kampioen Luke Verburg. Hij haalde het solo voor Wout Vervoort en Belgische kampioen Ryan Cortjens. “Ik dook als tweede het veld in achter Dante Coremans”, aldus Luke Verburg.  “Maar ik kon al snel de leiding nemen en een gaatje slaan.” De Nederlandse kampioen sprokkelde al snel twaalf seconden bij elkaar. “Ik had een redelijke voorsprong op Ryan Cortjens en Wout Vervoort, maar toen vloog mijn ketting eraf.”

Nog net voor de top van de Mont Henri kreeg Verburg zijn ketting er terug op. Ondertussen naderden Cortjens en Vervoort tot op het wiel van de Nederlander. “Even later op een steile klim versnelde ik weer. Ik gaf deze keer mijn voorsprong niet meer uit handen en won zo solo mijn 22ste overwinning van het seizoen. Het was natuurlijk heel erg leuk om voor het eerst in mijn nieuwe trui te winnen.”

16114116_1799522270302492_139459069740116777_n

Truyen en Bellaert

Geen aparte reeks voor de dames jeugd en dames elite, maar wel aparte podia. Zo haalde Marthe Truyen de overwinning binnen voor Tess van Loy en Kiona Crabbé bij de dames jeugd. De beste dames elite was Axelle Bellaert. Zij won al haar vierde van het seizoen. (foto)

15941304_10208115160296648_7402544746277038963_n

Foto’s: Jens Morel en Margriet Uil