B-veldrijden – Veldrijders verdelen de koek in druk crossweekend

B-veldrijden – Veldrijders verdelen de koek in druk crossweekend

De veldrijders hadden dit weekend erg veel keuze om hun veldritschoenen aan te trekken. Wetteren, Boortmeerbeek, Belsele en Koekelare vulden de regionale kalender naast de twee a-crossen en een Waalse veldrit.

De nieuwelingen maakten er zaterdag een gesloten wedstrijd van in Wetteren. Ward Huybs nam de beste start en trok stevig door. “Ik kon gelukkig goed volgen”, vertelde Jenno Berckmoes. “Eerst keek ik de kat uit de boom, maar in de finale probeerde ik enkele prikjes uit te delen, maar een echt grote kloof kreeg ik nooit.”

Met zes gingen ze de laatste ronde in. “Samen met Joachim Van Looveren stak ik er toch bovenuit”, ging Berckmoes verder. “De spanning was te snijden. Op een cruciale plek 300 meter van de aankomst kon ik de leiding in handen nemen door op een singletrack door het gras hem voorbij te gaan.” Van Looveren werd nog tweede voor Enrico Dhaeye.

De juniorenzege was dan weer voor Xander Geysels. Hij haalde het van Fabio Verberckmoes en Jarne De Meyer. Aurelie Vermeir en Laure Michels gooiden hun armen in de lucht bij de dames.

15325237_10208150347144410_4587152088739474513_oKoekelare kind van de rekening

Zo veel crossen net voor de examens is niet ideaal. Koekelare was het kind van de rekening. Negen junioren zakten maar af naar de wedstrijd die gewonnen werd door Wannes Vanden Bussche. “Jammer dat er maar negen jongens aan de start verschenen. De organisatie deed het nochtans prima en tekende een mooie omloop uit”, aldus de winnaar.

Jelle Vermoote was op zijn beurt al voor de derde keer dit seizoen de beste nieuweling. Hij maakte er nog een boeiende wedstrijd van in strijd met Jasper Dejaegher.

Jelle Camps wint ondanks val thuiscross in Boortmeerbeek

In Spa-Francorchamps ging het een dag eerder niet echt geweldig, maar zondag in Boortmeerbeek knoopte Jelle Camps opnieuw aan me een overwinning in zijn thuiscross. Camps deed dat door net zoals de afgelopen weken een verschroeiende openingsronde neer te zetten. “Na de balken trok ik fors door en na een halve ronde had ik al tien seconden voorsprong”, vertelde Camps.

Een beetje later ging het toch mis voor de man van Balen BC. “Door een gladde plek op het asfalt ging ik onderuit, met als gevolg dat mijn ketting er af lag. Ik verloor veel tijd en kon pas met vijftien seconden achterstand terug op mijn fiets springen.” Camps reed dat gat terug vlot dicht en had aan één stevige demarrage voldoende om opnieuw een kloof van vijftien seconden uit te bouwen. Jarno Bellens en Rune Smits mochten mee het podium op.

Eerste voor Bervoets

15304450_10154116656427469_383794149825996315_oBoortmeerbeek bracht naast een thuiszege voor Camps, ook de eerste overwinning voor nieuweling Michael Bervoets. Al vroeg in de wedstrijd trok hij er samen met Thibau Nys vandoor. “We wisselden elkaar mooi af, waardoor we steeds verder konden wegrijden van de rest”, deed Bervoets zijn verhaal.

In de vierde ronde maakte Nys een foutje en Bervoets wipte vlot over de balkjes, waardoor de weg naar de overwinning voor Bervoets open lag. “Het was een zeer moeilijke wedstrijd door de wisselende ondergrond. De ene keer bevroren en glad en de andere keer normaal. Ik ben zeer blij met deze overwinning, want ik heb er lang op moeten wachten.”

De Nederlandse Aniek Van Alphen en Tinne Vermeire bevolkten het podium bij de dames jeugd en dames elite.

Dubbelslag voor Cycling.be – Alphamotorhomes in Belsele

Last but not least werd er ook gestreden voor de overwinningen in Belsele. Daar werd het één groot feest voor Cycling.be – Alphamotorhomes. Fabio Verberckmoes wist in het twaalfkoppige (!) juniorendeelnemersveld Kwinten Steur en Jason Van Compernollen achter zich te houden voor de overwinning.

Bij de nieuwelingen gelukkig wel een mooi deelnemersveld en daar hield Joachim Van Looveren de spanning er in. Na een flitsende start had hij een mooi kloofje op de overige renners. “Toen bleef ik echter met mijn teen achter de balkjes hangen, waardoor mijn ketting eraf viel”, vertelde de onfortuinlijke Van Looveren.

15310812_1753864108272513_1122954726_oDrie mannen kwamen terug samen vooraan. “Ik moest toch één ronde bekomen van mijn tuimelperte”, ging Van Looveren verder. “Ik bleef in het wiel zitten en plaatste van daaruit mijn demarrage. Meteen had ik terug een kloofje en ik moest heel de wedstrijd een hoog tempo aanhouden om dit op niveau te houden.”

Na zijn tweede plaats zaterdag topte hij dus zondag het podium met naast hem Enrico Dhaeye  en Nicolas De Smet. Julie Brouwers was de beste jeugd dame en Katleen Fraeye kreeg de bloemen mee naar huis bij de dames elites.

Foto’s – Freddy Casteleyn en Kristof Bruers