B-veldrijden – Renners en rensters verdelen de koek in Kruishoutem en Kasterlee

B-veldrijden – Renners en rensters verdelen de koek in Kruishoutem en Kasterlee

Het A-veldritcircus trok zich dit weekend op gang met de wedstrijden in Neerpelt en Gieten. Maar ook in het B-circuit werd er dit weekend twee keer stevig gestreden voor de overwinningen in Kruishoutem en Kasterlee.

lennertKruishoutem was het decor voor ondertussen al de derde manche van de Vlaamse Cyclocross Cup. En het werd een spannende manche, want bij de nieuwelingen kregen we meteen een titanenstrijd van Joran Wyseure, Jelle Vermoote, Wout Vervoort en Jasper Dejaegher.

Het viertal reed zowat heel de wedstrijd aan de leiding, pas in de laatste ronde kon Wyseure het verschil maken door over de balken te springen. “Hopelijk kan ik deze lijn doortrekken en me ook tonen in een A-cross”, reageerde de winnaar. Jelle Vermoote en Wout Vervoort vervolledigden het podium.

Bij de junioren was er wat minder spanning. Anton Ferdinande zetten meteen de wedstrijd naar zijn had. “We waren aan de eerste balkenpassage al met drie voorop en na de technische zone in het bos had ik een twintigtal meter voorsprong.” Hij wachtte toch nog even op Fabio Verberkmoes. “Maar die werkte niet echt goed mee, waardoor ik besloot om er alleen vandoor te gaan.” Na de tweede ronden had hij al een voorsprong van bijna driekwart minuut. Verberckmoes werd nog tweede voor Kwinten Stuer.

Bij de dames jeugd mocht Laure Michels haar handen in de lucht steken, terwijl Mieke Deroo de bloemen mee naar huis nam bij de elite dames.

30082456065_0b21be042c_o ‘Lareska’ in Kasterlee

Zowel bij de junioren als nieuwelingen kleurden het podium wit-blauw. Bij de nieuwelingen greep Dante Corremans zijn eerste overwinning, ondanks het achtervolgende werk van Michael Bervoets en Berre Hermans. Zij werden nog respectievelijk derde en tweede.

Ook bij de junioren was het team van André Tummeleer aan het feest. “Door mijn snelle start kon ik het peloton aan stukken slaan. Twee renners konden nog volgen.”

“Ik analyseerde welke stukken hen het minste lagen en daar ben ik dan vol aangegaan”, reageerde Gerben Kuypers, die hoopt op een plekje in de selectie voor de wereldbeker van Koksijde. Sander Lemmens en Maxim Dewulf vervolledigden het podium.

Shana Maes maakte er nog een triller van de bij dames elite. Ze leek vlot op weg naar de overwinning, totdat kettingproblemen roet in het eten gooiden. Elena Valentina naderde nog tot op enkele seconden, maar Maes wist toch stand te houden. Kelly Van Den Steen werd derde. De Nederlandse Laura Van Der Zwaan was de beste jeugd dame.

Foto’s : Jo Groenevinger, Jens Morel en Kristof Bruers

 

30049160226_771610647e_o