B-veldrijden – Nys in St-Amands, Vermoote en Vandermeulen in Varsenare

B-veldrijden – Nys in St-Amands, Vermoote en Vandermeulen in Varsenare

De examenperiode brengt altijd even rust in het regionale circuit. De nieuwelingen en junioren konden zaterdag wel aan de slag in Varsenare, terwijl de nieuwelingen in zondag ook nog een wedstrijd betwiste in St-Amands.

Zoals overal, was er ook geen modder te bespeuren in Varsenare. Bij de nieuwelingen bracht dat ook een typisch wedstrijdverloop met zich mee. “Niemand kon het verschil maken en met een achttal renners werkten we de eerste ronden af”, vertelde Jelle Vermoote.

In de d15369034_1782533738673211_5402935801830642428_oerde ronde maakte hij een foutje. “Daardoor moest ik een kloofje dichten”, ging hij verder. “Gelukkig kon ik snel aanpikken en zelfs het tempo opdrijven.” Daardoor gingen ze met drie de laatste ronde in. “Samen met Jasper Dejaegher zette ik alles op alles.”

Het duo slaagde er in om zich los te werken. “Ik begon in de tweede positie aan de spurt en kon op en over Japser gaan”, besloot hij. Tjorven Vanparys vervolledigde het podium. Tine Vandenheede vocht dan weer een spannende strijd uit met Eva Vermeersch en kon uiteindelijk met elf seconden voorsprong de dames jeugdwedstrijd achter haar naam schrijven.

Niels Vandermeulen ondanks kettingproblemen naar de overwinning

Ook bij de junioren was het wedstrijdbegin erg gesloten. Een achttal werd uitgedund tot een vijftal en zij controleerde zowat heel de wedstrijd. “Pas in de laatste ronde brak de wedstrijd open”, vertelde Vandermeulen.

“Xander Geysels plaatste een stevige versnelling, maar ik kon gelukkig snel reageren”, ging hij verder. “Toen ik over de balkjes sprong kwam ik iets te hard neer, waardoor mijn ketting er af sprong.” Thibaut De Smet en Xander Geysels roken hun kans en trokken stevig door.

“Gelukkig kreeg ik mijn ketting snel terug op de tanden en kon ik de kloof naar de twee leiders dichten. Uiteindelijk maakte ik het af in de spurt.” Thibaut De Smet en Xander Geysels werden respectievelijk tweede en derde. Axelle Bellaert was de beste dame.

Tweede voor Nys

Thibau Nys reed op zijn beurt zondag naar zijn tweede overwinning van het seizoen tijdens de nieuwelingenwedstrijd in St-Amands. Al vanaf de start pakte Nys uit. “Ik nam de beste start en gaf die koppositie nooit meer af”, deed hij zijn verhaal. “Bij het ingaan van de tweede ronde had ik een klein gaatje dat ik elke ronde kon uitdiepen.”

“Mijn ploegmaat Jetze (Van Campenhout, red) reed een erg sterke wedstrijd, maar bleef toch steeds hangen op een achterstand van vijftien seconden.  Na halfkoers voelde ik dat ik het zou halen en dan was het gewoon genieten tot aan de aankomst. Ik ben heel tevreden van mijn wedstrijd en het is veelbelovend voor de komende weken”, besloot Nys. Lennick Van Der Smissen mocht als derde mee op het podium.

Foto – Martine Verfaillie