B-veldrijden – Lichtaart brengt zege voor Lemmens, Tullet, Truyen en Maes

B-veldrijden – Lichtaart brengt zege voor Lemmens, Tullet, Truyen en Maes

Het regionale veldrijden geraakt stilaan op een lager pitje. Zaterdag was er wel de cross in Lichtaart in het kader van de Moedige Veldrijder. Het werd een dag met een internationale toets.

kbw_5153En die toets was er al meteen bij de nieuwelingen met de Brit Ben Tullet. “Het was een moeilijke start voor mij”, vertelde de jongere broer van Daniel Tullet. “Ik moest stevig oprukken door het veld en op het relatief smalle parcours was dat niet altijd even simpel.”

Ben Tullet bleef rustig en werkte stevig aan zijn weg naar de kop van de wedstrijd. “Met nog twee ronden te gaan demarreerde ik. Er kwam niet meteen weerwerk, waardoor ik al snel een mooie voorsprong had. Op het einde deed ik het iets rustiger aan, maar probeerde wel mijn voorsprong constant te houden. Het was fijn om in België te kunnen winnen.”

Zondag deed hij het opnieuw goed met een derde plaats in Hamme. Wout Vervoort en Ward Huybs mochten de Brits vergezellen in Lichtaart.

Lemmens onder stoom

Sander Lemmens blijft de knappe prestaties maar opstapelen de laatste weken. Ook in Lichtaart zette hij weer een knap nummertje neer. “Nochtans was ik redelijk slecht gestart en dook ik pas als tiende het veld in”, vertelde Lemmens. “Opschuiven was dan ook de boodschap en dat lukte ook.”

Halfweg de tweede ronde kwam hij vooraan aansluiten. “Ik ging meteen naar de kop in de zandbak. Degene achter mij maakte een foutje waardoor ik een kloofje had. Die heb ik seconde per seconde uitgediept tot tweeëntwintig seconden.” Jens Clynhens werd tweede voor Sander De Vet.

Truyen blij met zege na moeilijke seizoenstart

kbw_5161Marthe Truyen vierde dan weer bij de dames jeugd na een gekke start. “Het ging meteen stevig bergop en door een vreemde startorde stond ik pas op de tweede rij”, vertelde Truyen. “Mijn start was daardoor iets minder, waardoor Jinse Peeters een tiental plaatsen voor me reed.”

Truyen schoof echter stevig op en kwam na een halve ronde in het spoor van Peeters. “Ik ben even in haar wiel gekropen om te bekomen van mijn inspanningen. Half koers maakte Jinse een foutje, waardoor ik kon wegrijden.”

Eerst waren het maar enkele meters, maar in de laatste ronde kon ze haar voorsprong uitdiepen tot een halve minuut. “Uiteraard ben ik hier tevreden mee na een toch wel moeilijke eerste seizoenshelft.” Peeters en de Nederlandse Pien Limpens mochten mee het podium op. Bij de dames elite ging de overwinning naar Shana Maes, waarbij afgelopen week klierkoorts werd vastgesteld.

kbw_5197