B-veldrijden – Hoogdagen in Nossegem en Brakel

B-veldrijden – Hoogdagen in Nossegem en Brakel

Niet alleen Meulebeke en Ronse waren dit weekend gastgemeente voor een cyclocross, ook in Brakel en Nossegem doken de renners samen de modder in. Al was er van modder uiteraard weinig spraken.

14632577_1991945084365865_1304659511_oDe Vlaamse Cyclococross Cup was dit weekend al aan haar vierde manche toe. In Brakel kregen de renners en rensters ondanks het mooie weer toch een technische en zware omloop onder de wielen geschoven. Meteen een stevige binnenkomer voor nieuweling Jenno Berckmoes dus, die pas aan zijn eerste cross van het seizoen toe was. “En dat met nog maar drie trainingen, aangezien ik net uit mijn rustperiode van de weg kom”, stak hij van wal.

Al snel vormde er zich een kopgroep van drie. “En daar kon ik me goed in handhaven. In de laatste ronde maakte ik wel een paar foutjes waardoor Nicolas De Smet een tiental meter voorsprong had. Ik kon het gat gelukkig terug dichtrijden en het redelijk gemakkelijk afmaken in de spurt.”

Thibaut De Smet was bij de junioren wel aangewezen op achtervolgen. “Ik was nochtans goed weg, maar door problemen met mijn rem moest ik wisselen.” De Smet kwam pas als vierde terug het veld in. “Ik ben dan vol in de tegenaanval gegaan en na een hele inspanning vooraan weer komen aansluiten.”

Met een snedige versnelling reed hij in de voorlaatste ronde weg van zijn concurrenten en kon hij zo de overwinning op zak steken. Kyenta Vanwalleghem en Aurelie Vermeir gingen ook redelijk gemakkelijk aan de haal de zeges bij de dames jeugd en dames elite. Hun eerste concurrenten werden een ronde voor het einde al uit koers gehaald.

kbw_2148Malezsewski en Lemmens

Zondag was het dan weer de beurt aan de Moedige Veldrijder in Nossegem. Daar maakte Lukas Malezsewski indruk bij de nieuwelingen. “In het begin had ik het nog moeilijk om het hoge tempo te volgen”, vertelde de mountainbiker.

“In de voorlaatste ronde kwam ik in mijn ritme en kon ik iets gemakkelijker volgen.” Bij het ingaan van de laatste ronde zette hij zich op kop en die positie gaf ij niet meer af. In de spurt geraakte ook Thibau Nys niet meer voorbij hem.

Ook de juniorenwedstrijd draaide uit op een spurt. In de beginfase troepten er zes renners samen op kop van de wedstrijd. “In de finale moesten er nog twee lossen”, vertelde Sander Lemmens. “Ik was de enige die niet over de balkjes kon springen, waardoor ik een dertigtal meter heb moeten wegwerken. Ik draaide als tweede de weg op en wist het te halen in de spurt.” Het is overigens zijn allereerste overwinning in het veld.

Gertie Willems werkt ondertussen verder aan haar doel dit seizoen. Ze wil graag het klassement van de Moedige Veldrijders binnenhalen en is goed op weg om daar in te slagen. Ook Nossegem schreef ze de overwinning achter haar naam. Lisa Van Wunsel was de beste jeugd dame.

kbw_2378

Foto’s – Sophie Richez en Kristof Bruers