B-veldrijden: Goeman wint stevige strijd om Oost-Vlaamse veldriteer in Zele

B-veldrijden: Goeman wint stevige strijd om Oost-Vlaamse veldriteer in Zele

Ook in het regionale veldritcircuit was het een verlengd weekend. Toch bleef het aantal wedstrijden op Vlaamse bodem met twee eerder beperkt. Voor de Oost-Vlamingen was het zaterdag wel een wedstrijd met stevige inzet.

In die strijd om de provinciale trui kregen we bij de junioren een stevig duel tussen Florian Vermeersch en Andreas Goeman. Al heel hun wielercarrière kruisten de twee hun degens voor de trui van Oost-Vlaanderen. “In de start trok ik meteen door”, deed Goeman zijn verhaal. “Enkel Florian kon volgen. Fabio Verberckmoes deed zijn best nog, maar kon de aansluiting niet maken.”

Een duel was dus meteen een feit. “Ik maakte echter een foute bandenkeuzen voor de start. In tegenstelling tot Florian startte ik op Grifo. Daardoor kon Florian meteen een kloofje slaan van tien seconden.” Goeman schakelde dan ook meteen naar Rhino’s. “Gelukkig kon ik met mijn nieuwe banden (en door een foutje van Florian, red.) de kloof op hem terug dichten.”

zelle-pk-nieuwOmmekeer

Goeman zette meteen druk. “Ik nam twee perfect bochten, waardoor Florian enkele meters moest laten. Ik kon mijn voorsprong uitdiepen tot vijftien seconden en zo mijn eerste provinciale titel in het veld veroveren. Ik klop daarmee toch één van de sterkhouders van het Belgische jeugdveldrijden en ik hecht dus veel belang aan deze titel.”

Bij de nieuwelingen ging de dagzege naar Ryan Cortjens. De titel ging daarentegen met zijn derde plaats naar Jenno Berckmoes. Jelle Declerck kreeg de trui bij de eerstejaarsnieuweling, Nele Van Assche bij de dames jeugd en Kim Van de Steene bij de dames elite.

Oostende

Een dag eerder greep Niels Vandermeulen in Oostende al de zege bij de junioren. “Na de eerste ronde bouwde ik een voorsprong uit en uiteindelijk kwam ik solo aan de finish.” Thibaut De Smet werd nog tweede op meer dan driekwart minuut van de winnaar voor Wannes Van den Bussche.

Jelle Vermoote ging aan de haal met de overwinning bij de nieuwelingen. Nicolas De Smet en Yorben Lauryssen vervoegde hem op het podium. Axelle Bellaert en Eva Vermeersch trokken dan weer het laken naar zich toe bij de dames.

15036596_1270212866382044_3507722028747309683_n

Foto’s: Sophie Richez en Jo Groenevinger