B-Veldrijden: Ferdinande en Malezsewksi halen hun slag op kerstdag

B-Veldrijden: Ferdinande en Malezsewksi halen hun slag op kerstdag

Crossen op kerstdag het blijft speciaal. Zo stonden deze namiddag tussen de kalkoen en het nagerecht renners aan de start van de cross Balegem. Bij de nieuweligen trok Lukas Malezsewski de lakens naar zich toe, terwijl Anton Ferdinande de beste was bij de junioren. Ze haalden het beiden in een spurt met twee.

“Ik had een goede start en samen met Jasper Dejaegher nam ik al direct een kleine voorsprong”, vertelde Lukas Malezsewski na afloop aan start-box.be “Heel de wedstrijd reed ik samen met hem op kop. Hier en daar probeerde ik wat afstand te nemen, maar hij bleef op het wiel zitten. In de laatste ronde liet ik het tempo wat zakken aangezien het toch op een spurt zou uitdraaien. Ik probeerde als eerste de laatste rechte lijn op te draaien en dat lukte.”

Ferdinande met zijn vijfde15723795_977657389044262_7170122087885128967_o

“Ik had een super slechte start”, aldus Anton Ferdinande. “Zo dook ik pas rond de tiende plaats het veld in. Door een manoevre in het technische gedeelte kwam ik al snel op de tweede plaats terecht. Even later sloeg ik samen met Thibaut de Smet een gaatje.”

Half weg de cross kwam er nog een derde renner aansluiten. “Joren Thys kwam nog terug, maar in de laatste ronde moest hij bij een versnelling van de Smet alweer lossen. Ik kon nog net mijn wagonnetje aanpikken en het uiteindelijk afmaken in de spurt.”

Extra speciaal

Voor de junior van Lares-Doltcini is het al zijn vijfde overwinning van het seizoen. Al was deze toch wel extra speciaal. “Ik vond het wel speciaal op kerstdag te crossen en dan nog zeker in Balegem. Want daar won ik afgelopen zomer ook al op de weg.”

Van Loy en Vermeir

Ook bij dames elite en dames jeugd werd er uiteraard gestreden om de overwinning. Zo werd Tess van Loy de beste bij de dames jeugd en mocht Aurelie Vermeir de bloemen mee naar huis nemen bij de dames elit