B-Veldrijden – Druk weekend en provinciale truien in het regionale circuit

B-Veldrijden – Druk weekend en provinciale truien in het regionale circuit

Dubbelslag voor Ferdinande, driedubbel feest voor Declerck

De cyclocross in Brakel was tevens het provinciale kampioenschap voor Oost-Vlaanderen en dat werd een kolfje naar de hand van Anton Ferdinande. Hij liet zijn tien, met meer stonden ze niet op de deelnemerslijst, concurrenten aan de start achter.

Ferdinande greep daarmee de overwinning én de provinciale trui.  Jorre Debaele en Maarten Clauwaert vervolledigden het podium.

Voor Ferdinande werd het dus een dubbelslag, terwijl Jelle Declerck bij de nieuwelingen zelfs drie keer mocht vieren. “Na een halve ronde kon ik al wegrijden op een lange klim”, vertelde de man van Cycling.be-Alpha Motorhomes.

“Stelselmatig heb ik mijn voorsprong uitgebouwd, om uiteindelijk solo aan te komen met een voorsprong van een halve minuut.  Ik ben enorm blij met deze derde provinciale trui op een rij.” Jente Michels was de beste Oost-Vlaamse eerstejaars. De dag nadien was het opnieuw prijs voor Declerck. In Ardooie startte hij half koers opnieuw aan een solo. “Ik ben heel tevreden over dit weekend.”

De juniorenzege ging ook naar Cycling.be – Alpha Motorhomes. Joachim Van Looveren mocht er zijn handen in de lucht steken. Maarten Clauwaert werd tweede voor Wannes Vanden Bussche.

‘Patatten voor iedereen’

Ook de Moedige veldrijder had een manche dit weekend. De Patattencross in Nossegem zorgde voor een zak aardappelen voor elke deelnemer en daar gaven ze boeiende wedstrijden voor terug. Bij de nieuwelingen wist Stijn Willems in de zware modder te winnen. Hij haalde het van het AA Drink Jongerenteamduo Nando De Rijck en Victor Van De Putte.

Lukas Malezsewski kon dan weer scoren in zijn eerste wedstrijd als junior. Hij haalde het in de finale van Jarno Jordens. Witse Van Rilaer knoopte aan met een derde plaats.

Foto’s – Jens Morel