B-veldrijden – Bloedstollende wedstrijden in Varsenare en Sint-Amands

B-veldrijden – Bloedstollende wedstrijden in Varsenare en Sint-Amands

De term ‘B-veldrijden’ is niet altijd goed gekozen. De wedstrijden zijn vaak minstens even spannend als de A-wedstrijden. Dat was ook dit weekend zo in Varsenare en Sint-Amands.

Joran Wyseure vanuit onmogelijke positie

De wedstrijd in Varsenare zaterdag leek lang een kolfje naar de hand van Maarten Clauwaert te worden. Al in de eerste ronde koos hij het ruime sop. “Ondertussen had ik een mindere start en bleef ik ook nog haperen aan een plaatje”, vertelde Joran Wyseure, die vanaf plek dertien terug moest vechten.

“Dat terugvechten ging aardig goed. Ik kwam zelfs aansluiten bij mijn trainingsmaten Arne Santy en Jasper Dejaegher voor de overige podiumplaatsen.” Clauwaert had bij het luiden van de bel al twintig seconden voorsprong. De zege was dan ook zo goed als binnen. “Maar toen ging hij nog in de fout.”

“Meteen maakte ik de sprong naar hem”, ging Wyseure verder. “Ik trok stevig door en samen wipte we over de balken. Niemand wou breken, pas door over de beek te springen net voor de finish kon ik de zege binnenrijven.” Bij de nieuwelingen was Yorben Laureyssen eerder die dag de sterkste.

Van Campenhout vs Baers

Een dag later in Sint-Amands was het opnieuw koekenbak. “Tijdens de verkenning was door de sneeuw nog alles heel glad. Toen we moesten starten was de sneeuw echter allemaal modder geworden”, vertelde Van Campenhout.

Al vrij vlug in de wedstrijd sloeg hij een kloofje. “Maar ik was niet alleen. Mijn toekomstige ploegmaat Arne Baers sprong mee. Samen reden we meer dan één minuut weg. Tijdens de wedstrijd kreeg ik een dipje, dus het was écht gokken op de laatste ronde.”

Daar waagde Van Campenhout zijn kans. “Het leek zelfs even te lukken, maar Baers kwam ijzersterk terug aansluiten. De spurt moest uitsluisel brengen. Ik had bij het uitdraaien van de laatste bocht enkele meters. Arne kon me niet meer voorbij en zo kon ik met overwinning vieren.” Er stonden geen junioren op het programma.