Axelle Bellaert slaat dubbelslag in Varsenare en Belsele

Axelle Bellaert slaat dubbelslag in Varsenare en Belsele

Axelle Bellaert maakte dit seizoen de overstap van de dames jeugd naar de dames elite.  Afgelopen week reed ze zowel in Varsenare als in Belsele. Twee wedstrijden waar ze wellicht nog lang aan terug zal denken. Zaterdag reed ze naar de zege, twijfelde, startte toch en won zondag ook in Belsele.

Haar wedstrijd in Varsenare werd één vol achtervolg werk. “Na een slechte start moest ik al dadelijk achtervolgen. Na een tweetal ronden kon ik de aansluiting bij de leidster vinden. In de voorlaatste ronde plaatste ik een versnelling die voldoende was voor de zege.” Deze overwinning had voor haar een speciale waarde, ze won namelijk in het geboortedorp van haar vader.

Na de wedstrijd besloop de twijfel haar een beetje, zou het een goed idee zijn om in Belsele te starten. Toen was er ploegleider Geert Wellens. “Geert vond dat ik gewoon moest starten en wel zou zien waar het schip zou stranden.” Gelukkig  dat ze deze goede raad opvolgde. “Mijn gevoel was al van in de start een stuk beter dan de dag ervoor.”

“In het begin maakte ik nog te veel fouten, reed tegen een paal en moest terug achtervolgen. In de voorlaatste ronde was een demarrage voldoende om op en over de eerste dame te gaan.” Al snel bouwde ze weer een voorsprong uit en reed zo naar haar tweede zege van het weekend. “Dit dubbel weekend heeft me een enorme boost gegeven.”

Conditie opkrikken en uitkijken naar het BK

Bellaert heeft sinds kort het goede gevoel te pakken en hoopt dit zo nog even te houden. “Mijn gevoel is nu beter dan is september en oktober. Ik hoop de komende weken goede wedstrijden te kunnen rijden en zo het goede gevoel te kunnen houden.”  Alles wat ze dit seizoen doet is om te leren, toch hoopt ze haar conditie naar het BK toe nog iets op te kunnen trekken. “Mijn papa is net geopereerd daarom rijd ik de volgende weken enkel B wedstrijden.”