Axelle Bellaert boekt eerste profzege in Oostende

Axelle Bellaert boekt eerste profzege in Oostende

Axelle Bellaert maakte dit seizoen de overstap naar de dames elite. De renster van het AA-drink Kalas team stond voor een hele uitdaging. De overstap van de jeugd naar de elite is geen evidente stap. Na een, naar eigen zeggen, matige seizoenstart begon het toch beter te lopen met Oostende als kers op de taart. Woensdag reed Bellaert er naar haar eerste elitezege.

De overstap naar de dames elite is geen simpele stap, ook al reed Bellaert de afgelopen jaren als jeugdrenster al vaak tussen deze dames. “Mijn seizoenstart was niet wat ik er van verwacht had, ik kreeg mijn ritme maar niet te pakken.” Toch gaf ze niet op en zette ze door. “Sinds de wedstrijd in Kruibeke is het goede gevoel weer terug. Alles lijkt nu veel beter en ik wil dit gevoel zeker behouden.”

In Oostende vond ze een omloop die haar zeker goed lag, een omloop met modder en heuveltjes. Met een goed gevoel verscheen ze aan de start. “In de start was er een valpartij, maar deze kon ik gelukkig nog ontwijken. Vanaf toen reed ik bij de dames aan de kop van de wedstrijd, een positie die ik de hele wedstrijd kon behouden.”

Zeer emotioneel na een toch wel onverwachte zege

Na een hele mooie solo kwam ze als eerste over de meet en behaalde zo haar eerste profzege. “Dit had ik niet verwacht, echt niet. Na de wedstrijd was ik dan ook heel emotioneel, het was echt een hele opluchting.” Dat ze net op deze omloop haar eerste zege binnen kon hengelen maakte het allemaal nog specialer. “Er waren veel supporters aanwezig, dit maakte het winnen daar nog specialer.”

Voor de rest van het seizoen stelt ze nog een aantal doelen. “Mijn doel voor dit seizoen is vooral om telkens bij de eerste helft van de dames te finishen. Zo werd ik in Ruddervoorde tweeëntwintigste van de vierenveertig deelneemsters. Ik hoop soms nog beter te kunnen doen, al gaat het dit jaar toch vooral om het leren.”

 

Foto met dank aan Martine Verfaillie