Australische Lindsay Gorrell maakt debuut in België

Australische Lindsay Gorrell maakt debuut in België

Afgelopen zaterdag stonden er tussen de junioren heren ook een heel aantal dames aan de start in Zonnebeke. Eén van de opvallendste dames aan de start was Lindsay Gorrell, een Australische dame waarvoor Zonnebeke haar eerste Belgische wedstrijd zou worden.

Samen met Gorrell stonden er ook een heel aantal landgenoten aan de start. De aanwezigheid van zoveel Australische renners en rensters had bepaalde reden. “Gorrell is samen met het Australische Cyclocross Team op reis. Ze zullen ook in de wereldbeker van Hoogerheide en het WK in Tabor deelnemen.” Zelf is ze pas lid geworden van het Australische veldritteam Flanders Nemisis Cyclocross Team.

“Ervaring opdoen in België waar crossen heel anders is”

Gorrell maakte een bewuste oversteek van Australië naar België. “Ik kom in België crossen om zo ervaring op te doen. Crossen in België is heel anders dan in Australië. Zo hoop ik ook om geselecteerd te worden voor het Australische Team dat deel zal nemen aan het WK in 2016.” Verder hoopt ze ook om een goede beurt te maken en zo een selectie af te dwingen voor de Nationale Series.

Voor Gorrell was het dus de eerste wedstrijd in België en wist ze niet goed wat er mocht verwachten.“Aangezien het mijn eerste wedstrijd in België was, wist ik niet goed wat te verwachten. Ik kwam pas op donderdag aan in België, de jet lag zat nog in mijn lijf.” De regen van de dagen voor de wedstrijd veranderde de omloop in een modderig parcours, iets wat ze heel graag zag. “Ik hield echt van de modder en kijk al uit naar de volgende wedstrijd.”

Foto Martine Verfaillie