Aurelie Vermeir naar zilveren medaille op BK mountainbike Eliminator

Aurelie Vermeir naar zilveren medaille op BK mountainbike Eliminator

Afgelopen weekend waren Waregem, Gent en Antwerpen het decor voor het Belgische drieluik van de City Mountainbike. Dit event groeide de laatste jaren uit tot een internationaal gebeuren. De drie wedstrijden in België waren tevens de wedstrijden waaraan de Belgische titel mountainbike eliminator verbonden was. Veldrijdster Aurelie Vermeir reed er naar een hele mooie zilveren medaille.

De vroegere City Mountainbike Challenge spatte de laatste jaren helemaal uit zijn voegen. Ook dit jaar werd er aan de Belgische manches een titel van Belgische kampioen Eliminator verbonden. De eerste Belgische dame in de einduitslag kreeg dan ook in Antwerpen de driekleur over de schouders getrokken. Aurelie Vermeir eindigde vorig jaar als elfde algemeen en werd zo zevende Belgische. Voor dit jaar had ze een doel.  “Ik heb de afgelopen weken goed getraind voor komend crossseizoen en wou toch een progressie zien ten opzichte van vorig jaar. En mocht er een ereplaats klaar liggen was dat zeker mooi meegenomen.”

De Belgische titel werd een strijd over drie dagen. “Mijn drie wedstrijden verliepen heel goed. Al had ik in Waregem wel wat pech. In de tijdrit werd ik opgehouden in de zandbak. Ik verloor hier enkele kostbare seconden.” De tijdrit bepaalde in welke reeks van de halve finale de rensters terecht kwamen. “Door mijn tijdsverlies kwam ik in een snelle halve finale terecht en miste zo de finale. Dit was jammer voor het algemene klassement, maar mijn tweede plaats voor de Belgische titel kon ik wel behouden.” De Nederlandse veldrijdster Lizzy Witlox won de drie manches en ging zo ook met de eindwinst naar huis.

Zilveren medaille opsteker voor naderend veldritseizoen

Het was Petra Mermans die in elke manche als eerste Belgische wist te eindigen en zo ook met de Belgische titel mountainbike Eliminator naar huis mocht gaan. Aurelie Vermeir werd knap tweede en was hiermee dan ook heel tevreden. “Ik ben super tevreden met mijn medaille. Petra Mermans heeft al een paar titels op haar palmares staan en deze titel heeft ze dan ook meer dan verdiend.” Een geslaagde test voor de start van het veldritseizoen dus. “Zondag rijd ik nog één wegwedstrijd en dan gaat de focus volledig naar het veldrijden. Een week goed trainen om dan op zes september in Kessel het seizoen te hervatten. Ik kijk er alvast heel erg naar uit.”

Foto met dank aan Patricia Cristens en Mario Yskout