VIDEO

Audio’s – Mees Hendrikx en Joren Thys steken plek twee en drie op zak

VIDEO

Audio’s – Mees Hendrikx en Joren Thys steken plek twee en drie op zak

Mees Hendrikx en Joren Thys waren misschien wel de twee verrassingen op het nieuwelingenpodium in Gavere. De Belg en de Nederlander verdeelden in een sprint de plaatsen twee en drie. “Buiten de verwachtingen”, reageerde Hendrikx. “De modder ligt mij het beste”, klonk het dan weer bij Thys.

Mees Hendrikx werd tweede zondag in Gavere na zijn landgenoot en eerstejaarsnieuweling Luke Verburg. Hendrix was tevreden met die tweede plaats. “Dit is toch buiten de verwachtingen”, reageerde hij achteraf. “Ik had eerst een top-vijf plaats voor ogen.”

Net zoals vorig jaar zorgde Gavere ook dit jaar voor de eerste echte modder. Een reden te meer om extra gemotiveerd te zijn. “Gavere stond zeker op mijn lijstje met wedstrijden waar ik echt goed wilde zijn. Dat is nu gelukt doordat ik mijn eigen wedstrijd heb gereden. Ik heb mij niet vastgepind op iemand.”
Lange tijd leek het een derde plaats te gaan worden maar uiteindelijk beende hij Thys toch nog bij. “In de klim kon ik rijden daar waar Joren moest lopen. Ik kreeg enkele meters maar ik reed mijn derailleur er nog af. Gelukkig was de materiaalpost in de buurt en kon ik snel wisselen.”

“In de sprint kon ik het dan gelukkig afmaken. Dat ligt mij wel zo’n sprint op het einde. Als ik dan als eerste de bocht uit kan draaien en ik zet een keer flink aan, ja dan ben ik meestal de snelste”, klonk het achteraf tevreden bij Hendrikx.

Joren Thys: “Op een omloop als die van Gavere is een top vijf plaats altijd mogelijk”

Kempenaar Joren Thys reed ook een voortreffelijke wedstrijd. Het leverde hem een derde plaats en zijn eerste podium in een A-cross op. Thys was achteraf bijzonder opgetogen maar toch nederig. “De modder ligt mij het beste. Vooral op zo’n zware omloop als die van Gavere speelt dat in mijn voordeel.”

“Ik wist dat een top-vijf quotering mogelijk zou zijn. Natuurlijk hoopte ik al wel op een podiumplaats maar ik had niet verwacht dat het zou lukken. Mede door mijn goede start lukte het dus wel. Ik schoof meteen op en kwam zo op plek drie terecht. Op de rechte stukken kon ik zelfs naar plek twee toe.”

GAV_6203“Ik voelde aanvankelijk dat ik die positie zou kunnen vasthouden. Maar in de tweede en voorlaatste ronde ging ik wat over mijn toeren. In de derde ronde maakte ik een foutje en dat koste mij toch wat tijd. Op die manier kon Mees nog terugkomen.”

Uiteindelijk draaide het dan nog uit op een sprint om plek twee. “De spurt is mijn ding niet dus ik wist dat de kans groot was dat ik geklopt zou worden, maar toch probeer je nog. Na de laatste klim voelde ik ook dat ik aan het einde van mijn Latijn was”, sloot hij af.