VIDEO

Audio’s – Jolien Verschueren en Ellen van Loy in koor: “Alles eruit gehaald”

VIDEO

Audio’s – Jolien Verschueren en Ellen van Loy in koor: “Alles eruit gehaald”

Jolien Verschueren is in Huijbergen op tien seconden van de Europese titel gestrand, ze moest enkel landgenote Sanne Cant voor haar dulden. Verschueren zette haar slechte start snel terug recht en was bijzonder opgetogen. “Nooit gedacht ik zover zou geraken”, was de reactie.

“Ik denk ik trots mag zijn. Het is nog maar mijn tweede EK en toch sta ik al op het podium. Anderzijds als je er zo kort bij bent ja dan hoop je toch een trapje hoger te eindigen. Maar dit is een resultaat waar ik héél tevreden mee mag zijn.”

Vooral als je weet welke weg Verschueren heeft afgelegd. Pas exact drie jaar geleden reed ze in Ruddervoorde haar eerste A-veldrit. “Ik had nooit gedacht dat ik ooit zover zou geraken. Als je ziet vanwaar ik kom mag ik echt wel tevreden zijn met de resultaten die ik nu boek.”

Over de wedstrijd dan. “De start was niet goed. Jammer want die krachten kom je op het einde te kort. Ik heb dan gewoon terug gevochten. Ik probeerde zoveel mogelijk dames weer in te halen en een tweede plaats was het hoogst haalbare.”

Beluister hier het volledige interview met Jolien Verschueren

Ellen van Loy dan. Zij werd uiteindelijk vijfde. Een resultaat waar van Loy tevreden over mag zijn. Haar start was bijzonder goed maar daarna viel ze lichtjes terug. “Te snel gestart maar het is niet slecht.”

“Ik blijf snel starten en dan val ik terug tot een vijfde plaats, zeker niet slecht vind ik. Het snel starten was niet volgens plan maar ik kan mijzelf ook nooit inhouden. Het is nu eenmaal een zwaar parcours en dat voelde ik al snel. ”

“Ach het is wat het is. Het was wel knokken voor elke plaats want het was over het algemeen bijzonder smal. Vooraan zitten was dus belangrijk en dat heb ik gedaan. Vooraan zitten is nog altijd beter dan op pakweg de tiende plek.”

Beluister hier het volledige interview met Ellen van Loy