VIDEO

Audio’s – Femke van den Driessche en Maud Kaptheijns met goud en zilver naar huis

VIDEO

Audio’s – Femke van den Driessche en Maud Kaptheijns met goud en zilver naar huis

Femke van den Driessche heeft haar favorietenrol in het Nederlandse Huijbergen waargemaakt en kroonde zich tot Europese kampioene bij de dames beloften. Van den Driessche straalde op het podium. “Kan je anders?”, lacht de Oost-Vlaamse.

“Een EK winnen is bijzonder. Ik besefte het eerst nog niet maar nu ben ik in de wolken. Ik heb hier naar gewerkt en moest ik hier een offday hebben dan zou ik ook bijzonder teleurgesteld zijn. Gelukkig verliep alles naar wens”, reageerde van den Driessche achteraf.

Alle ogen waren zaterdag wel gericht op van den Driessche. Op die manier kwam er wel heel wat druk kijken. “Geen fijne situatie. Ik kreeg deze week heel wat berichten met de boodschap dat ik na mijn tweede plaats op de Koppenberg ook hier zou kunnen winnen. Uiteindelijk moet ik het nog wel doen.”

“Maar deze week ging ik toch goed met die stress om. Eigenlijk had ik dat niet verwacht want vroeger was ik echt een stresskieken. Nu ben ik echt rustig gebleven. Voor de start kreeg ik wel wat stress maar dat heeft iedereen wel.”

Het volledige interview met Femke van den Driessche kan je hier beluisteren

Ook Maud Kaptheijns viel in de medailles. Zij ging uiteindelijk naar huis met de zilveren medaille. In het begin van de wedstrijd nam Kaptheijns de leiding maar uiteindelijk toonde van den Driessche zich te sterk. “Deze tweede plaats is mooi maar wel het hoogst haalbarEKH_4096e”, klonk het.

“Ik ben hier tevreden mee. Ik heb er alles uitgehaald wat erin zat en een tweede plaats was het hoogst haalbare. Dan kan je niet anders dan tevreden zijn. Ik vertrok goed, dat was belangrijk. Ik toonde meteen initiatief. Op twee ronden voor de finish moest ik de rol lossen.”

“Ik wilde wel goed starten en vooral proberen om meteen een gat te slaan. Soms kan je daar mentaal iemand mee kraken. Daarna was het kijken wie nog in het wiel zat. Dat bleek Femke te zijn, maar zij was beter. We hebben er in ieder geval een mooie wedstrijd van gemaakt met een verdiende winnares.”