VIDEO

Audio – Wat als Laura Verdonschot geen pech had?

VIDEO

Audio – Wat als Laura Verdonschot geen pech had?

Laura Verdonschot heeft in haar eigen Limburg als 20-jarige een bijzonder sterke prestatie neergezet. Verdonschot deelde in de beginfase van de wedstrijd mee de lakens uit maar kreeg toen af te rekenen met pech. Verdonschot vocht uiteindelijk terug en reed naar een verdiende tweede plaats. “Teleurgesteld met de materiaalpech? Neen, tevreden met die tweede plaats”, reageerde ze duidelijk achteraf. 

Een vraag overheerste na de afloop van de dameswedstrijd in Neerpelt…”Wat als Laura Verdonschot geen pech had”? “Dat is gewoon moeilijk te zeggen”, klonk het eerlijk in de analyse van de Limburgse na afloop. “Maar ik sluit niet uit dat ik hier mee had kunnen doen voor de overwinning. Vooral technisch ging het heel vlot. Hoe dan ook moet ik al heel tevreden zijn met deze tweede plaats.”

Verdonschot leek er al snel een tweestrijd van te gaan maken samen met de Nederlandse Sophie De Boer. Door de pech kon Verdonschot haar kansen niet volledig verdedigen. “Wel ja, het is uiteraard zuur. Maar Sophie is gewoon ontzettend sterk, ze won vorige week nog even de eerste wereldbeker. Het is dan geen schande om achter haar tweede te worden.”

Opvallend was ook dat Verdonschot de wedstrijd zelf in handen nam, niet twijfelend. “Voor hetzelfde geld bots ik gewoon met mijn hoofd tegen de muur hé. Ik had gezien dat we al snel een gaatje hadden dus ik besefte om dat uit te bouwen. Spijtig dat ik dan plots te voet sta. Ik dacht zelfs even dat de koers verloren was.”

Beluister het volledige interview met Laura Verdonschot hierboven