VIDEO

Audio – Victor Vandebosch nipt naast het podium: “Gesukkeld met fietspositie”

VIDEO

Audio – Victor Vandebosch nipt naast het podium: “Gesukkeld met fietspositie”

Victor Vandebosch was weer helemaal terug in Gieten. De tweedejaarsjunior van Enertherm-BKCP viel in het Nederlandse zand net naast het podium door de spurt te verliezen van Wolsink. “Ik moest op de tweede rij starten, wat ik gek vond want volgens de UCI-ranking sta ik normaal op de eerste rij”, vertelde de oudste Vandebosch. “Daarna kon ik goed opschuiven en kwam ik bij de groep voor plek drie.”

Twee ronden lang leek hij zelfs solo op weg naar die laatste podiumplek. “Ik heb dan geprobeerd om weg te rijden. Dat lukte ook, maar na twee ronden werd ik weer gegrepen doordat ik last kreeg van mijn rug. Op zo’n omloop als deze is dat dodelijk, want je moet steeds rechtstaan om op te trekken.”

Daardoor kon Thijs Wolsink weer aansluiten. “Thijs wou de hele tijd wringen, maar ik weet eigenlijk niet juist waarom. Dan ging hij mij voorbij en was hij de hele tijd aan het zagen. Wel jammer dat dit incident er was. “

Gelukkig bleef alles beperkt en werd er sportief op het scherpst van de snee gestreden. “In de laatste klim kon ik omhoog fietsen, maar Thijs spong van zijn fiets. Ik heb mij een beetje geforceerd, want hij bleef al lopend in mijn wiel. In spurt verloor ik het nipt.” Toch was hij tevreden met zijn vierde plaats. “Ik heb drie weken gesukkeld met mijn fietspositie. Deze week vond ik eindelijk de juiste positie en het gevoel is daardoor uiteraard een heel stuk beter nu. Hopen dat nu ook de resultaten volgen.”