Audio – Veldrijdsters zwaaien de plak tijdens criterium Herentals

Audio – Veldrijdsters zwaaien de plak tijdens criterium Herentals

Sanne Cant heeft de wedstrijd in Herentals naar haar hand gezet. Ze sprong in de openingsfase weg en werd niet meer bijgebeend. Ook Ellen Van Loy werd knap vijfde en reageerde achteraf tevreden. “Spijtig dat de verstandhouding in de achtervolging ver zoek was, maar ik heb een goed gevoel overgehouden.”

Sanne Cant voerde een knap nummertje op. Al in de openingsfase sprong ze weg. Cant hoopte gezelschap te krijgen maar kreeg niemand met zich mee. Uiteindelijk besloot ze dan maar alleen verder te trekken.

In de finale kreeg ze nog wel het gezelschap van Femke Verstichelen van het Autoglas Wetteren Cycling Team. De twee streden om de overwinning maar in de finale rekende Cant alsnog af met Verstichelen die wel wat schakelproblemen kende.

Maar niet enkel Sanne Cant deed het goed, ook Ellen Van Loy liet zich aangenaam opmerken. Van Loy probeerde meermaals de kloof te dichten maar kreeg geen steun. “Sanne is de terechte winnares want ze is knap weggebleven. Toch is het jammer dat we de kloof niet konden dichten”, reageert ze.

“Het is spijtig dat ik geen medewerking kreeg. Ik kan en wil het gat ook niet alleen dichten.HER_9037 Als ik dan alleen probeer rijden ze de kloof ook op mij gewoon dicht. Maar ja, dat is koers zeker. Maar het blijft spijtig.”

Ondanks de frustratie blijft vooral het goede gevoel bij. “Ik voel dat ik over de goede conditie beschik. Ik vind dat ik op een aardig niveau mee kan koersen, dat heb ik al bewezen in Tsjechië. Het is fijn dat ik niet in de problemen kom in de wegwedstrijden.”

Tot slot keek Van Loy ook al eens vooruit naar de start van het veldritseizoen met de twee wereldbekers in Amerika. “Mid-september vertrekken we naar Amerika voor twee drukke weken. Dat belooft een goede voorbereiding te zijn voor een nog drukkere periode die er daarna aankomt.”

Ook de andere veldrijdsters reden zich in de kijker. Karen Verhestraeten die het ook enkele keren probeerde werd uiteindelijk zevende. Anja Nobus werd elfde, Suzanne Verhoeven twaalfde. Shana Maes die in de finale ook nog probeerde weg te springen werd veertiende.

Nele Van Maldeghem werd zeventiende, Jinse Peeters die pech kreeg op twee ronden van het einde moest vrede nemen met een 23ste plek.