VIDEO

Audio – Vandeputte: “Na minder BK even gemotiveerd gebleven”

VIDEO

Audio – Vandeputte: “Na minder BK even gemotiveerd gebleven”

Niels Vandeputte maakte zondag in Deurne-Diest een bijzonder goede beurt. Als eerstejaarsnieuweling nestelde de renners van WAC Hoboken zich knap tussen zijn jaar oudere collega’s op een vierde plaats. Net naast het podium maar van teleurstelling was geen sprake.

Niels Vandeputte liet een goede indruk na zondag in Deurne-Diest. De eerstejaars werd vierde en streed tot op de meet voor een podiumplaats. ”Ik vond hier vooral een parcours dat mij lag. Ik koerste hier de voorbije twee jaar. Ik kon goed starten maar maakte daarna een mechanische fout. Ik reed op grifo’s waardoor ik minder grip had”, legt hij uit. ”Maar ik ben blij met deze vierde plaats.”

Met deze vierde plaats kon Vandeputte zijn ‘minder’ BK doorspoelen. ”Op het BK had ik gewoon een mindere dag. Ik ben niet te lang blijven stilstaan bij de wedstrijd van Erpe-Mere en gewoon vooruit gekeken. Ik ben nu vooral blij met deze prestatie.”