VIDEO

Audio – Timo Kielich tweede in Hasselt: “Supporters gaven extra motivatie”

VIDEO

Audio – Timo Kielich tweede in Hasselt: “Supporters gaven extra motivatie”

Timo Kielich werd zaterdag tweede in de Grote Prijs van de stad een Hasselt. Met heel wat fans aan de finish was de vreugde bij de Limburgse junior dan ook bijzonder groot: “Als je ziet dat ik als laatste moet vertrekken na kettingproblemen kan dat niet anders.”

Een tweede plaats in het kapermolenpark in Hasselt voor Timo Kielich. Een resultaat waar de junior tevreden mee kan zijn. Vooral na een incidentrijke start. “Ik ben heel tevreden met dit resultaat. In de eerste ronde liep het wel mis. Mijn ketting viel af en ik moest als laatste vertrekken.”

Zo werd het een ware inhaalrace voor Kielich. “Dan moet je plaats voor plaats gaan opschuiven en hopen dat dat relatief snel lukt. Uiteindelijk kwam ik dus vooraan terecht. Gelukkig had ik een goed dag, dat heeft veel geholpen.”

En een Limburgse cross is altijd wel speciaal, zeker voor een Limburger. Maar voor Kielich was er meer. “Je wil natuurlijk altijd presteren in een Limburgse cross maar ook mijn school ligt hier in de buurt. Daardoor waren er ook heel wat supporters”, wat duidelijk te merken was aan de finish.

Kielich was de laatste weken goed bezig maar deze podiumplaats blijft toch nog een verrassing. “Met het bekijken van de startlijst had ik daar wel op gehoopt maar vorige week was het niet goed. Daardoor had ik wel last van zenuwen over hoe het zou lopen vandaag.”